Ministrul Justiţiei, experienţă neplăcută la metrou: De ce funcţionează după ora 22.00, dacă nu poţi călători cinstit?! Mi-e dor de taxatoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, acuză Metrorex că după ora 22.00 nu se mai găsesc cartele pentru că se închid casieriile. Reacţia acesteia vine după ce joi seara a vrut să cumpere o cartelă de la staţia Piaţa Victoriei şi nu a avut de unde, precizând că nu exista nici automat.

„O chestiune de bucureştean, fără legătură cu justiţia. Aseară, câteva minute după ora 10, la metrou la Piaţa Victoriei. Vreau să îmi cumpăr o cartelă, domnul din ghereta dedicată îmi spune că nu îmi poate da niciuna, caseria s-a închis la orele 22, el e numai paznic. Constatare: automate pentru cartele nu există. Sunt descumpanită, el e drăguţ, mă recunoaşte, îmi spune nu e nicio problemă, pot sări peste bară/tourniquet. Nu înţeleg să sar îi spun, am the right change, aş vrea totuşi o cartela. Nu poate face nimic, insistă să sar, îi mulţumesc, nu pot călători fără bilet, insistă din nou, rezist, iese amabil din gheretă, îmi arată un afiş cu programul casieriei. Totul e regulamentar, e închis dupa 22. Totuşi pot sări bara pe răspunderea lui, pentru că au trecut numai 3 minute de la ora închiderii. Îi mulţumesc pentru încredere, dar nu pot sări. Între timp mai mulţi fericiţi posesori de cartele trec regulamentar, răsucind tourniquet'ul”, a scris Prună pe pagina sa de Facebook.

Aceasta precizează că, în urma acestui aveniment, a tras o învăţătură: „după ora 22 fie nu poţi merge cu metroul în Bucureşti dacă nu ai deja cartela, fie eşti free rider”.

„Mă gândesc că e anul Domnului 2016, într-o capitală europeană. Era însă târziu, mă declar învinsă, dar sunt totuşi acasă. Sun cel mai bun prieten, vine să mă culeagă între staţia de la pta Victoriei şi Romană. A fost prea rapid. Nu pot spune dacă la Romană programul caseriei e acelaşi... Cel mai probabil ca da”, a mai spus ministrul Justiţiei.

În încheierea mesajului, aceasta a cerut celor de la Metrorex să explice de ce mai funcţionează metroul după ora 22.00 dacă cetăţenii nu îşi pot cumpăra cartelă.

„PS Poate Metrorex aude şi ne explică de ce ar funcţiona metroul după 10 pm dacă nu poţi călători cinstit, adică cu bilet?! Mi-e dor de taxatoare”, a conchis Prună.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite