Ministerul Transporturilor a transmis Comisiei Europene cererea de finanţare pentru linia de metrou 1 Mai – Otopeni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cum vor arăta noile staţii de metrou spre Otopeni

Ministerul Transporturilor a aprobat şi transmis la Comisia Europeană, în data de 24 decembrie 2017, cererea de finanţare pentru proiectul liniei de metrou 1 Mai – Otopeni.

Valoarea totală a proiectului este de 1,39 miliarde de euro.

„Obiectul cererii de finanţare «Legătura reţelei de metrou cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni (Magistrala 6. 1 Mai – Otopeni)» este reprezentat de asigurarea unei conexiuni directe între Bucureşti şi Otopeni, respectiv între Gara de Nord Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, prin construirea unei noi linii de metrou cu o lungime de 14,2 km şi 12 staţii de metrou”, se arată într-un comunicat al Ministerului.

Linia de metrou Magistrala 6 va asigura legătura reţelei de metrou a municipiului Bucureşti cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă – Otopeni. Magistrala 6 de metrou face joncţiunea între serviciul de transport public urban şi serviciile de transport regional, naţional şi internaţional feroviar şi aerian, asigurând o legătură urbană rapidă de mare capacitate, informează ministerul.

Durata de execuţie a proiectului este de patru ani. Magistrala 6 extinde reţeaua din staţia 1 Mai până la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti pe o lungime de 14,2 km şi cu o capacitate de transport de 50.000 de călători/oră, si asigură legătura directă între Gara de Nord şi Aeroportul Otopeni.

Magistrala va permite legarea directă între Gara de Nord şi Aeroport Otopeni, fără transbordarea călătorilor prin schimbarea peroanelor şi a trenurilor.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite