Ministerul Finanţelor anunţă luni rezultatele controalelor la Primăria Capitalei. Cîţu: Sunt probleme mari acolo

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu şi Gabriela Firea FOTO News.ro/epa
Florin Cîţu şi Gabriela Firea FOTO News.ro/epa

Ministerul Finanţelor va prezenta luni concluziile controalelor derulate de Inspecţia Economică la Primăria Municipiului Bucureşti, anunţă ministrul Florin Cîţu.

„IMPORTANT! Mâine, în cadrul declaraţiilor de presă săptămânale cu care deja v-aţi obişnuit, voi prezenta şi concluziile raportului departamentului Inspecţie Economică al MFP la PMB. Vă spun de pe acum că sunt probleme mari acolo!”, a transmis ministrul pe Facebook.

Florin Cîţu afirma săptămâna trecută  că la Primăria Capitalei „legea a fost încălcată în toate aspectele investigate de Ministerul Finanţelor”.

Primarul general în funcţie, Gabriela Firea, a răspuns ulterior că echipa de control de la Ministrul Finanţelor nu a găsit nimic în neregulă la Primăria Capitalei şi a plecat „cum a venit”. „ S-au forţat 10 luni să găsească ceva, orice, şi nu au reuşit, pentru că nu aveau ce să identifice negativ”, a declarat Firea, care anunţă că a pregătit deja plângeri pentru abuz în serviciu.

Ministrul Finanţelor Florin Cîţu a mai anunţat că în prezent sunt verificate cinci dintre companiile municipale. „În acest moment IE este în control la 5 companii ale MB şi le vom controla pe TOATE. V-am promis că voi elimina risipa şi furtul banului public din TOATE instituţiile publice. Aşa voi face”, a mai transmis Cîţu.

La începutul anului, Florin Cîţu anunţa că va face un control la Primăria Capitalei şi la companiile din subordine, întrucât instituţia nu a mai fost controlată de zece ani de zile.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite