MINERIADA ÎN CIFRE: Câte victime a făcut venirea ortacilor în Capitală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Datele oficiale arată că pe timpul revoltei din iunie 1990, șase persoane și-au pierdut viața, însă reprezentanții „Asociaţiei Victimelor Mineriadelor“ spun că au documente și mărturii potrivit cărora au fost peste 100 de morți.

La 13 iunie, sediile unor instituţii-cheie ale statului din Capitală sunt atacate (Ministerul de Interne şi Televiziunea) de miile de mineri din Valea Jiului.

Autorităţile dau vina pe „elementele fanatice, radicale“, din Piaţa Universităţii şi fac un apel la oamenii „de bine“ să salveze democraţia, a scris Adevărul în serialul „Secretele Mineriadei“.

Oficial 6 morți, neoficial-peste 100

Conform evidenţei de la comisiile parlamentare de anchetă, numărul răniţilor din iunie 1990 a fost de 746, dar sunt și surse care vorbesc despre 756 de răniți. Cel al morţilor a fostde şase: patru morţi prin împuşcare, un decedat în urma unui infarct şi o persoană înjunghiată. Alți peste 1.300 de oameni au fost bătuţi crunt şi reţinuţi abuziv

Reprezentanții „Asociaţiei Victimelor Mineriadelor“  spun că au documente potrivit cărora au fost peste 100 de morți .Numărul victimelor Mineriadei din 13-15 iunie 1990 nu se cunoaște cu exactitate nici acum, la 21 de ani de la luptele de stradă care au terorizat Capitala.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite