Miliardarii de la Real Madrid investesc în România: galacticii vor avea o şcoală de fotbal la Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Sectorului 3, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului, la inițiativa Fundației Dezvoltarea Popoarelor, își propune realizarea unui proiect inovativ în România având ca parteneri Fundația Real Madrid, aparținând celebrului Club de Fotbal Real Madrid..

Obiectivul proiectului “Şcoala Socială de Fotbal Bucureşti” este de a sprijini integrarea socială a 80 de copii proveniți din familii defavorizate din sectorul 3.
 
Beneficiarii direcţi ai proiectului vor fi copiii cu vârsta cuprinsă între 7 şi 15 ani din cadrul şcolilor nr. 67 și 55, care provin din familii cu situație socio-economică dificilă cu părinți al carui nivel de educație este scăzut. Părinții au dificultăți în găsirea unui loc de muncă sau chiar a unei surse de venit temporară.

Activitățile proiectului constau în dezvoltarea unei școli sociale de fotbal conform modelului școlii Real Madrid prin asocierea dintre Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor, Fundaţia Real Madrid și Primăria Sectorului 3.

Fundaţia Dezvoltarea Popoarelor va fi direct responsabilă pentru coordonarea activităților educative din cadrul școlii, constând în consiliere pentru părinți și elevi, activități extracurriculare educative,  precum evenimente de socializare  și pentru management-ul proiectului.

Primăria Sectorului 3 va amenaja și întreține terenul de sport pus la dispoziție în cadrul Școlii nr. 67 din sector şi va susține instructajul antrenorilor de către Fundația Real Madrid și derularea activității sportive.

Fundaţia Real Madrid va asigura formarea antrenorilor și va superviza implementarea activităților sportive oferind asistență tehnică, sprijinind mobilizarea resurselor și asigurând vizibilitatea în mass-media.

Proiectul se va derula pe o perioada de 12 luni si are ca buget estimat valoarea de 38.350 de euro.

Acesta este primul proiect de acest gen din București, iar Primăria Sectorului 3 îl susține printr-un aport de 44.000 de lei, dorind să asigure sustenabilitatea proiectului pe următorii ani, în acest sesns urmărind să descopere cât mai mulți copii talentați de pe raza sectorului 3.

   

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite