Metroul ar putea trece la Primăria Capitalei. Ponta: "Săpăm în şapte locuri de şapte ani şi o să terminăm în 70 de ani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prim-ministrul Victor Ponta a declarat miercuri în cadrul şedinţei de Guvern că ia în calcul posibilitatea  trecerii companiei Metrorex din subordinea Ministerului Transporturilor, la Primăria Capitalei. Măsura vine în contextul în care, din cauza rectificării bugetare, Metrorex nu mai are bani pentru finalizarea la timp a lucrărilor pentru tronsonul Drumul Taberei - Universitate, de pe Magistrala V.

Măsura face parte dintr-o suită de propuneri pe care premierul le-a prezentat miercuri miniştrilor. Potrivit lui Victor Ponta astfel vor putea fi continuate lucrările începute pentru dezvoltarea reţelei de metrou a Capitalei.

“S-a vorbit destul de mult despre tronsonul spre Drumul Taberei şi trebuie continuat, dar trebuie nu să spunem noi de la minister pe tot felul de interese obscure cum săpăm în şapte direcţii metrou şi de fapt nu terminăm nicăieri. Trebuie Primăria Generală, cu sprijin de la Guvern şi cu propriile forţe, pe baza mandatului pe care îl are de la bucureşteni, să decidă prioritizarea. Întâi fac linia spre Drumul Taberei, după aceea cea spre Pantelimon. Săpăm în şapte locuri de şapte ani şi o să terminăm în 70 de ani", a declarat premierul în şedinţa de Guvern.

Declaraţia premierului vine în contextul în care bugetul alocat pentru proiectul „Magistrala V. Drumul Taberei-Universitate” a fost redus cu mai mult de jumătate în urma rectificării bugetare pe 2012, astfel încât finalizarea lucrărilor ar putea fi amânată.

 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite