Metroul din Drumul Taberei ar putea fi inaugurat în septembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
metrou drumul taberei

Metrorex a reuşit să rezolve problema infiltraţiilor de apă pe şantierul magistralei de metrou M5, etapă care permite inaugurarea metroului din cartierul Drumul Taberei în aproximativ o lună, când se finalizează toate testele, a anunţat ministrul Transporturilor Lucian Bode, potrivit Radio România Actualităţi.

În paralel cu testele statice şi dinamice, de luni, 24 august. Comisia de Recepţie de la Minister începe verificările pe şantierul M5, a anunţat ministrul Lucian Bode.

„Săptămâna aceasta, luni, au început testele instalaţiilor electro-energetice şi acestea sunt în regulă, se fac şi testele dinamice cu 8 trenuri pentru teste dinamice şi înmagazinarea tonajului de rodaj. De luni, 24 august, Comisia de Recepţie începe recepţia pe specialităţi, pe componente şi în paralel se realizează şi recepţia la terminarea lucrărilor respectiv la punerea în funcţiune a instalaţiilor. Sperăm că toate aceste proceduri să se realizeze într-un timp cât mai scurt astfel încât în septembrie să putem să vedem trenurile de metrou circulând pe M5”, a precizat ministrul, potrivit RRA.

La magistrala de metrou M5 se lucrează din 2011 iar termenul iniţial de finalizare era 2015. Lucrările sunt finanţate cu fonduri europene.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite