Fenechiu: operarea metroului va fi la municipalitate, iar dezvoltarea la  Transporturi. Metroul din Drumul Taberei ar putea fi terminat în 2016 cu fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lucrările la metroul din Drumul Taberei ar putea fi terminate în 2016 dacă se obţin fonduri europene
Lucrările la metroul din Drumul Taberei ar putea fi terminate în 2016 dacă se obţin fonduri europene

Potrivit ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, Comisia Europeană a dat un acord de principiu pentru introducerea metroului în axele de finanţare europeană pentru perioada 2007-2013, iar în condiţiile în care vor exista bani europeni se va putea lucra la „foc continuu“, iar Magistrala V (Drumul Taberei - Universitate) ar putea fi finalizată până în 2016.

„Avem o discuţie foarte avansată cu domnul primar Oprescu şi cu cei din Ilfov, pentru că Autoritatea Metropolitană de Transport vrem să fie sub tutela Primăriei Municipiului Bucureşti, a Consiliului Judeţean Ilfov şi parţial şi a Ministerului Transporturilor. Această autoritate să se ocupe de tot transportul public de călători în Bucureşti şi în localităţile învecinate. Operarea metroului va fi în subordinea acestei autorităţi metropolitane, iar dezvoltarea metroului va rămâne în continuare la Ministerul Transporturilor“, a declarat Fenechiu la emisiunea „După 20 de ani“ de la Pro TV.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a precizat că Programul Operaţional Sectorial de Transport, gestionat de ministerul Transporturilor, are în prezent rata cea mai redusă de absorbţie, dar se angajează ca până la finele exerciţiului financiar, rata să fie cea mai ridicată dintre toate programele sectoriale. „Astăzi, cu toate că sunt doar de patru luni în minister, am o rată de contractare de peste 80%“, a mai spus ministrul.

Ştiri pe aceeaşi temă:


camera deputatilor
lucrari la metrou
Strada Romancierilor va fi închisă pentru lucrările de la magistrala 5 de metrou
image

Utilajele care vor săpa metroul din Drumul Taberei, sub protecţia sfintelor muceniţe Filofteia, Varvara şi Parascheva
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite