Mersul pe jos dăunează directorilor din Primăria Capitalei ?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Parcarea din faţa Primăriei Capitalei nu respectă legea. Dar, şi mai important, angajaţii municipalităţii nu-şi respectă "angajatorii": pietonii-cetăţeni.
Parcarea din faţa Primăriei Capitalei nu respectă legea. Dar, şi mai important, angajaţii municipalităţii nu-şi respectă "angajatorii": pietonii-cetăţeni.

Parcarea din faţa Primăriei Municipiului Bucureşti ar trebui desfiinţată. Dar nu vă faceţi griji, există o altă parcare la doar 10 metri.  Oare vor putea directorii din PMB să meargă pe jos o asemenea distanţă ? Sau, cu un simplu telefon, primarul Oprescu va dispune mutarea staţiei RATB pentru a păstra privilegiile parcării în poarta instituţiei ?

Primăria Municipiului Bucureşti are sediul pe Splaiul Independenţei la nr. 291–293 şi dispune de cel puţin 3 parcări. Una în faţa instituţiei, una lângă instituţie şi una la aproximativ 120 de metri. Aceasta are o capacitate de peste 200 de locuri şi n-am văzut-o niciodată mai plină de jumătate.

În schimb, toate maşinile greilor din primărie sunt parcate la gramadă în faţa instituţiei. Iar parcagiul este un poliţist. El diferă de parcagii pe care-i întâlniţi prin capitală. El poartă uniformă, nu cere taxă şi mută cu precizie obstacolele la sosirea clienţilor.

În faţa Primăriei Capitalei nu se ţine cont de lege, nu se ţine cont de oameni. Iar poliţia locală nu se sfieşte sa-şi parcheze maşinile chiar până în scările instituţiei. O practică normală a angajaţilor primăriei este de a parca chiar pe locurile unde oamenii ar trebui să-şi parcheze bicicletele. De aceea, cei doi angajaţi ai PMB care folosesc frecvent bicicleta obişnuiesc să-şi ferească vehiculele, ascunzându-le într-un colţ al rastelului.

Pietonii s-au obişnuit să facă slalom printre maşinile parcate pe trotuar.

Nişte supravieţuitori.

O să mă întrebaţi... ce e special în asta ? aşa e în tot Bucureştiul !

Este adevărat. Cum este tratată problema în faţa primăriei, aşa este tratată şi în oraş.

Dar... cred că nu este normal.

De mai mult timp la PMB s-a format un Grup de lucru pe mobilitate care doreşte să pună bazele unui Plan de Mobilitate Urbană Durabilă care să rezolve câteva dintre problemele bucureştenilor.

Iar pentru asta este nevoie ca Primăria să dovedească faptul că priorităţile sunt oamenii, nu maşinile !

Aşadar, invocând prevederile legislaţiei rutiere, am solicitat poliţiei să dispună desfiinţarea parcării.

Singurul pericol ar fi ca primarul să dispună către RATB să mute staţia.

Ce credeţi ? Vor desfiinţa parcarea sau vor muta staţia ?

Iată textul sesizării:

"(...) solicităm ca în temeiul atribuţiilor dvs. să dispuneţi desfiinţarea parcării situate pe Splaiul Independenţei 291–293, în faţa Primăriei Municipiului Bucureşti, având în vedere că aceasta nu respectă prevederile legale.

Ordonanţa privind circulatia pe drumurile publice şi regulamentul de aplicare prevăd:

Se consideră parcare staţionarea vehiculelor în spaţii special amenajate sau stabilite şi semnalizate corespunzător.

Vehiculul oprit sau staţionat pe partea carosabilă trebuie aşezat langă şi în paralel cu marginea acesteia, pe un singur rând, dacă printr-un alt mijloc de semnalizare nu se dispune altfel.

Se interzice oprirea voluntară a vehiculelor în staţiile mijloacelor de transport public de persoane, precum şi la mai puţin de 25 m înainte şi după acestea;

Se interzice staţionarea voluntară a vehiculelor în toate cazurile în care este interzisă oprirea voluntară.

Aşa cum se vede în fotografie, parcarea  fost amenajată pornind chiar din staţia RATB "Primaria Municipiului Bucuresti" iar parcarea se face haotic. Precizăm că instituţia dispune deja de alte două parcări amenajate, una la 10 m de instituţie iar cealaltă la 120 m, cu o capacitate totală de peste 200 de locuri."

Marian Ivan - membru fondator al OPTAR

——————————–

Dacă locuieşti în Bucureşti şsi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.
Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.
Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !
Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR.

————————————–

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite