Mega-spitalul Bucureştiului cu 20 de săli de operaţie şi 900 de locuri. Ce spune arhitectul-şef al Sectorului 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sectorul 1 are un Plan Urbanistic Zonal în premieră,  iar primarul Dan Tudorache are planuri mari pentru infrastructura sectorului, inclusiv un spital de dimensiuni mari.

Arhitectul-şef al Primăriei Sector 1, Olivia Ciobanu, spune că Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.) este o oportunitate pentru cetăţeni, care vor avea astfel mai multe facilităţi în sector, printre care şi un spital de dimensiuni mari.

”Vor fi grupate, în aceeaşi unitate sanitară, toate secţiile şi specialităţile necesare pentru îngrijirea adulţilor şi a copiilor aflaţi în stare critică. Va exista un centru de recuperare şi îngrijire post-traumă, precum şi o secţie specială pentru mari arşi, dotată cu două săli de operaţii proprii şi cu cameră hiperbară. Vor fi realizate 20 de săli de operaţie capabile să facă mare unui număr sporit de pacienţi, iar asta chiar în condiţii de simultenaitate”, declară Olivia Ciobanu, conform Gândul.

 Zona prevăzută pentru acest proiect este Şoseaua Ionescu Siseşti şi accesul se va putea face inclusiv cu noua linie de metrou de pe Şoseaua Bucureşti-Târgovişte.

Conform Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 1, ar urma să fie relocate Spitalul de Urgenţă Floreasca, Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului ”Alessandrescu-Rusescu”, precum şi Spitalul Clinic de Urgenţă Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri.

Olivia Ciobanu spune că viitorul spitalului va avea o capacitate de aproximativ 900 de locuri.

”Vor fi grupate, în aceeaşi unitate sanitară, toate secţiile şi specialităţile necesare pentru îngrijirea adulţilor şi a copiilor aflaţi în stare critică. Va exista un centru de recuperare şi îngrijire post-traumă, precum şi o secţie specială pentru mari arşi, dotată cu două săli de operaţii proprii şi cu cameră hiperbară. Vor fi realizate 20 de săli de operaţie capabile să facă mare unui număr sporit de pacienţi, iar asta chiar în condiţii de simultenaitate”, declară Olivia Ciobanu.

Va exista şi un ambulator integrat, iar întreaga unitate sanitară va fi dotată cu paratură şi echipamente de înaltă performanţă, la standardele actuale. Nu este trecută cu vederea – iar P.UZ. prevede asta – nici asigurarea spaţiilor necesare activităţii de învăţământ şi cercetare medicală”, mai spune Olivia Ciobanu.

Dar viitorul super-spital va avea şi un helioport, precum şi un hangar pentru elicopterele pregătite, permanent, pentru intervenţii. Nu au fost uitate nici zonele de parcare corespunzătoare.

”Vor fi amenajate zone de parcare dimensionate corespunzător, atât pentru ambulanţe, cât şi pentru toate autoturismele care aduc pacienţi, autoturismele aparţinătorilor sau ale personalului. În întrega incintă vor fi amenajate spaţii verzi care vor contribui, fireşte, la îmbunătăţirea calităţii aerului şi, în plus, vor aduce confort suplimentar”, completează arhitectul-şef al Primăriei Sectorului 1.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite