Medicii sunt rezervaţi în privinţa recuperării lui Iurie Darie. Actorul a fost reintubat, luni noaptea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Medicii au un prognostic rezervat pentru Iurie Darie, actorul a a fost reintubat în cursul nopţii trecute, după ce, ieri după amiază, respira destul de bine fără ajutorul echipamentului medical.

Iurie Darie se află în continuare la terapie intensivă. Nu a intervenit nicio modificare în starea generală a actorului, în aspectul neurologic, dar medicii nu sunt foarte optimişti în privinţa stării sale de sănătate.

„A fost detubat ieri, însă noaptea a necesitat reintubarea. Dar asta nu înseamnă că starea neurologică s-a modificat. Şi în momentul de faţă este asistat respirator. Este vorba de o susţinere mai bună a funcţiilor, neurologic este ca ieri. Clipeşte, strânge din mână. Prognosticul rămâne rezervat în continuare", a declarat Florin Bică, purtător de cuvânt al Spitalului Bagdasar.

După câteva ore în care Iurie Darie a reuşit să respire fără aparate, luni, în jurul orei 22.00 a fost necesară reintubarea actorului.

"L-am detubat după ora 16.00, a trecut ceva timp şi a respirat binişor. Totuşi, în jurul orei 22.00, Iurie Darie a fost conectat din nou la aparate. Este un pacient cu probleme grave de sănătate", a spus medicul Florian Bica.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Bagdasar-Arseni" declarase, luni dimineaţă, că starea de sănătate a lui Iurie Darie este în uşoară ameliorare, este conştient, dar prognosticul rămâne rezervat, din cauza vârstei şi a patologiei asociate.

El a precizat că obturarea tubului de drenaj este o complicaţie care poate să apară în astfel de cazuri, de aceea a fost montat un tub de drenaj exterior.
Medicul Florian Bica a mai spus că deocamdată nu poate fi luată în discuţie o intervenţie chirurgicală.

Actorul Iurie Darie a ajuns, sâmbătă, la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie. Potrivit medicilor, actorul a suferit o complicaţie postoperatorie, acumulând în continuare lichid la creier.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite