Măsuri privind combaterea efectelor Codului Portocaliu, în Sectorul 6. Oamenii străzii ajutaţi de Direcţia de Asistenţă Socială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 anunţă dispunerea unor măsuri privind combaterea efectelor fenomenelor meteorologice extreme din data de 29 ianuarie 2014.

Astfel, potrivit unui comunicat de presă emis de administraţia locală, în opt locaţii din Sectorul 6 se organizează puncte de distribuţie de ceai cald pentru bucureşteni:

• Clubul Seniorilor Plevnei – Calea Plevnei  nr. 234, Sector 6;
• Clubul Seniorilor Ghencea – Prel. Ghencea nr. 28, bl. C5, parter;
• D.G.A.S.P.C sector 6 sediul central – Str. Cernişoara, nr. 38-40;
• Direcţia Protecţie Socială – Str. Floare Roşie, nr. 7A;
• Direcţia Protecţia Copilului – Str. Drumul Sării, nr. 2;
• Cantina Sociala Sf. Nectarie – Bd. Uverturii nr. 81;
• Centrul pentru Copii cu Dizabilităţi Domniţa Bălaşa;
• Piaţa Gorjului;
• Piaţa Veteranilor.

Totodată, pe parcursul zilei de astăzi, asistenţii sociali vor distribui în zonele aglomerate din sector materiale informative prin care cetăţenii care cunosc situaţii ale unor persoane fără adăpost, bătrâni sau familii cu copii care locuiesc în condiţii improprii (locuinţe improvizate, scări de bloc etc.) sunt rugaţi să informeze de îndată echipele de intervenţie în regim de urgenţă.

Telefon de urgenţă

Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 pune la dispoziţie linia telefonică de urgenţă 0731624849 la care cetăţenii pot sesiza situaţia persoanelor fără adăpost aflate în pericol de îngheţ.

În urma intervenţiilor efectuate în perioada  24–27 ianuarie 2014, echipele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6 au depistat pe raza sectorului un număr de 50 de persoane adulte aflate pe stradă, în pericol de hipotermie.

Dintre acestea, 40 de persoane au fost găzduite în adăposturile de noapte din subordinea instituţiei, celelalte zece fiind conduse la adăpostul de noapte administrat de Primăria Capitalei.

În aceeaşi perioadă de timp, în zona Militari a fost identificat un copil în vârstă de zece ani care apela la mila conducătorilor auto, copilul fiind internat în Centrul de Primire şi Evaluare în Regim de Urgenţă ”Arlechino”, din subordinea DGASPC Sector 6. Tot în zona Militari au fost identificate două familii cu trei copii care se adăposteau în adăposturi improvizate, în urma discuţiilor acestea fiind conduse la domiciliul unor rude, unde au fost găzduite.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite