Maşina de tocat bani şi spaţii verzi din Sectorul 3

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
În viziunea administraţiei Sectorului 3, trotuarele vor deveni curse cu obstacole. Legea prevede că traseele pietonale trebuie să fie libere de obstacole, pentru că persoanele cu deficienţe de vedere să se poată deplasa fără să fie în pericol.
În viziunea administraţiei Sectorului 3, trotuarele vor deveni curse cu obstacole. Legea prevede că traseele pietonale trebuie să fie libere de obstacole, pentru că persoanele cu deficienţe de vedere să se poată deplasa fără să fie în pericol.

„Croitorul iscusit măsoară de şapte ori şi taie o dată.” In Sectorul 3 nu avem administratori iscusiţi. Acolo au fost tăiate şi betonate spaţiile verzi fără să existe o logică. Sau, mai bine zis, contrar logicii. Pentru că nu cred ca administraţia din Sectorul 3 n-a aflat ca bucureştenii au nevoie de o suprafaţă mai mare de spaţii verzi.

În urmă cu 3-4 săptămâni, am aflat că în sectorul 3 „se fac piste pentru biciclete”. Nu a fost consultare, nu a existat proiect. În schimb, muncitorii „muşcau” din spaţiul verde şi din rădăcinile copacilor. În aceeaşi perioadă, Primăria Capitalei aviza tăierea a 145 de copaci în Sectorul 3, după ce se uscaseră în urma unor operaţiuni similare.

Am trimis imediat sesizări către Poliţia Rutieră şi Inspectoratul Regional în Construcţii Bucureşti-Ilfov. Apoi, întâmplarea a făcut să mă întâlnesc cu primarul Negoiţă pentru a discuta despre lucrări. Am scris despre asta aici.

Ieri, am primit din partea Brigăzii Poliţiei Rutiere Bucureşti răspunsuri la sesizare. Mi s-a confirmat faptul ca lucrările din sectorul 3 sunt ilegale.

„În ultimele 12 luni, nu s-a solicitat şi nu a fost eliberat vreun aviz pentru amenajarea de piste pentru biciclete pe raza municipiului Bucureşti” – adresa 800.055 a Brigăzii Rutiere 

Tot ieri am aflat că PSD (Partidul Social Democrat) pregăteşte un program de guvernare pe 50 de ani. Pentru mine, cele două informaţii se bat cap în cap. Adică se doreşte o planificare pe termen lung a guvernării, dar în acelaşi timp un reprezentant de marcă al partidului nu respecta nici măcar procedurile legale atunci când foloseşte banii publici? Cine ar avea încredere în seriozitatea unui partid dacă tolerează astfel de încălcări ale legii?

Din păcate, primarul Negoiţă nu se află la prima abatere. Aştept să văd care este instituţia care va solicita refacerea spaţiilor verzi şi recuperarea prejudiciilor. Mai ales că domnul Tariceanu ne-a liniştit:

„Preocuparea aleşilor nu e să stea la coadă, ci să se ocupe de nevoile comunităţii" – Călin Popescu Tăriceanu.

Voi reveni cu mai multe precizări după ce voi primi răspunsul din partea Inspectoratului Regional în Construcţii Bucureşti-Ilfov.

Marian Ivan - membru fondator OPTAR


Dacă locuieşti în Bucureşti şi vrei să militezi pentru drepturile bicicliştilor şi cele ale pietonilor izgoniţi de pe trotuare, te poţi înscrie în grupul Facebook.

Daca nu locuieşti în Bucureşti dar vrei să susţii demersurile bicicliştilor şi pietonilor bucureşteni, te poţi înscrie pe pagina Facebook.

Indiferent de localitatea în care trăieşti, dacă susţii munca noastră, te poţi înscrie ca membru simpatizant al OPTAR. Nu durează mai mult de un minut !

Despre realizările asociaţiei noastre sau ale partenerilor noştri poţi afla dacă te înscrii pe pagina Facebook a OPTAR

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite