Maşina preferată a lui Hitler, pe străzile bucureştene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bucureştenii pot admira, în acest weekend, în parcarea de la World Trade Center,  un Salon Auto de Epocă. Printre cele peste 50 de modele expuse se află un Buick Century 8 din 1938, un Ford T Speedster din 1912, dar şi un Mercedes 230 Cabrio din 1940, tip de limuzină folosită de Hitler.

La prezentare este expus şi un Lincoln Continental, acelaşi tip de maşină în care a fost împuşcat fostul preşedinte american John Fitzgerald Kennedy în 1963. Modelul expus la World Trade Center aparţine unui colecţionar din Braşov.

O altă bijuterie care face senzaţie printre vizitatori este „Morgan +4” roşu, care va împlini la anul 50 de ani, dar şi un Ford Speedster, considerată cea mai scumpă maşină a târgului, şi care depăşeşte lejer valoarea de o sută de mii de euro. 

Palmares de colecţionar: 8 maşini de epocă

În cadrul prezentării nu sunt expuse decât maşini, ci şi obiecte de colecţie ce ţin de segmentul auto şi de decor: atelier de restaurări auto, staţie de benzină vintage, anvelope vechi şi ceasuri de bord „de altădată”.

Expozanţii sunt majoritatea străini, italieni şi nemţi stabiliţi în România, dar care au recondionat maşinile atât de bine încât pot circula şi pe străzile distruse ale Capitalei. De departe, cel mai mai notoriu colecţionar este Nicu Apostol, preşedintele Clubului Vehiculelor de Epocă, care deţine opt maşini celebre, printre care şi un Rolls Royce, pe care îl numeşte „King of the road”, dar şi un Jeep Military Bunton.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite