Masa de Crăciun ne poate face rău. Câtă carne de porc trebuie să consumăm zilnic şi ce băuturi trebuie să evităm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Se poate consuma orice preparat de pe masa de Crăciun, dacă este consumat cu grijă
Se poate consuma orice preparat de pe masa de Crăciun, dacă este consumat cu grijă

E prima zi de Crăciun şi puţini sunt românii de pe mesele cărora lipsesc preparatele din carne de porc, care consumate fără măsură ne pot îmbolnăvi. Medicii nutriţionişti atrag atenţia cu privire la cantitatea de carne consumată şi spun că porţia de porc recomandată zilnic este de 150 de grame.

Carnea de porc nu se numără printre cele mai sănătoase tipuri de carne, după cum explică medicul nutriţionist Eduard Adamescu. Acesta recomandă pentru masa de Crăciun o porţie zilnică de 150 de grame, făcută pe grătar. „Aşa se pierde o bună parte din grăsimea pe care o conţine carnea. Este indicat muschiuleţul“, spune Adamescu.

Dieta înainte de Crăciun, o capcană

Dar puţini sunt românii care respectă această cantita. De obicei, oamenii consumă mult mai multă carne de porc, odată cu fiecare sarma, bucată de cârnat sau friptură. Nu de puţine ori s-a vorbit despre faptul că înainte de masa de Crăciun este indicat să se consume alimente mai uşoare. O practică greşită, spune medicul, adăugând că trecerea bruscă de la legume şi carne slabă direct la preparatele din carne de porc nu face altceva decât să supună orgnismul la un şoc.

Mai mult decât atât, în următoarele zile este indicat să nu se renunţe brusc la carnea de porc pentru că şi aici este vorba despre un şoc suferit de organismul uman, care s-a obişnuit cu un tip de carne mai grasă.

Totul ţine de măsură

Nutriţionistul precizează că un om sănătos poate mânca orice preperat de pe masa de Crăciun şi se poate simţi foarte bine atâta timp cât nu face exces. Sarmale, cozonac, cârnaţi sau piftie, toate pot fi consumate fără niciun fel de problemă atâta vreme cât se respectă o limită.

În schimb, este de evitat pe cât posibil consumul băuturilor carbogazoase, care în combinaţie cu grăsimea din alimente ne poate aduce grave probleme de sănătate. Şi vinul roşu se numără pe lista băuturilor care pot dăuna dacă nu este consumat cu măsură. În special, vinul roşu nu este indicat pentru oamenii care au probleme cu inima.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite