Mărturiile unui salvator de vieţi: copilul pierdut în fum l-a frămtat nopți la rând, iar recunoștința unei tinere l-a bucurat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un copil rătăcit în fum sau o tânără strigând după ajutor. Sunt doar două dintre imaginile care au rămas în amintirea eroului pompier de la ISUMB, plutonierul adjutant Dumitrescu Dumitru Gigi.

Am ajuns la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență al Municipiului București (ISUMB), ieri dimineața, la scurt timp după ce pompierul Dumitrescu Dumitru Gigi, în vârstă de 44 de ani, plecase în misiune. De această dată, misiunea nu presupunea nimic dramatic, ci era un simplu protest al cadrelor militare disponibilizate, însă precauția este una dintre principalele atribuții ale angajaților ISUMB.

Alături de sublocotenentul Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al instituției, am pornit către locul mitingulul, unde l-am întâlnit pe domnul Gigi, cum îi spuneau colegii. În autospeciala pentru stingerea incendiilor, locul unde pompierii trăiesc la intensitate maximă, cei doi au povestit cele mai marcante întâmplări prin care au trecut. Ei au mărturisit că meseria de salvator le-a încărcat viețile de emoție, risc, pericol și devotament pentru semeni.

Copilul pierdut în foc

Un eveniment care i-a inundat amintirea și conștiința pompierului Dumitrescu s-a întâmplat chiar în urmă cu o lună, când patru copilași au ars de vii într-o baracă improvizată. Eroul pompier era în timpul liber, însă nu a ezitat nicio secundă să sară în flăcări pentru a-i salva pe copii.

„Eram în mașină cu cel mic, tocmai îl luasem de la grădiniță și vroiam să îi cumpăr o pizza. Ironia a fost că a trebuit să mă abat de la traseul obișnuit spre casă și am luat-o chiar prin apropierea locului tragediei. Am văzut flăcările și m-am dat imediat jos din mașină. Am auzit strigătele celor mici, am intrat în cocioaba cuprinsă de foc și am văzut o mânuță de copil. Am încercat să-l apuc, să-l salvez, însă exact atunci a explodat o butelie. Copilașii și-au pierdut viața, iar pe mine m-a frământat nopți la rând întâmplarea. Mă tot gândeam cum aș fi putut să fac să reușesc să-i scot de acolo”, a povestit eroul pompier, vizibil afectat.

Viață salvată cu complimente

Un alt episod emoționant s-a întâmplat în anul 2000, când domnul Gigi a convins o tânără să nu se arunce de la etajul zece. „Avea vreo 22 de ani, era complet dezbrăcată și vroia să se arunce de la etajul zece. Spunea că suferă după un băiat care o părăsise. Cocoțat pe scara autospecialei, îi ziceam cât e de frumoasă și încercam să o lămuresc că niciun băiat nu merită să moară pentru el. Până la urmă am convins-o”, și-a amintit, zâmbind, angajatul ISU.

Altădată a fost copleșit de durere când, aflându-se într-o misiune de descarcerare, a văzut cum, sub ochii lui, un copilaș de trei ani a murit sufocat de greutatea mamei prinsă în mașina contorsionată.  

În timpul celor 22 de ani în care a lucrat atât în cadrul Poliției, cât și în cadrul ISUMB, astfel de momente copleșitoare i-au acaparat existența. Plutonierul Dumitrescu a mărturisit că meseria de pompier nu reprezintă un simplu loc de muncă, ci un stil de viață plin de risc și de devotament pentru cetățenii care așteaptă și care merită să fie salvați.

Dacă ţi-a plăcut ştirea, dă-ne LIKE pe Facebook AICI

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite