„Marş regal“ pentru reintroducerea monarhiei în România. Peste 700 de oameni au mărşăluit în Capitală: „Monarhia serveşte România“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 700 de oameni participă la marşul pentru restaurarea monarhiei. FOTO Cristina Răduţă
Peste 700 de oameni participă la marşul pentru restaurarea monarhiei. FOTO Cristina Răduţă

Peste 700 de oameni au mărşăluit, duminică, în Capitală, cerând reintroducerea monarhiei ca formă de guvernământ în România. Oamenii, majoritatea în vârstă, au venit cu steaguri, bannere şi tablouri ale Regelui Mihai I. Protestul a început în Piaţa Charles de Gaulle şi s-a încheiat la statuia Regelui Carol I, din Piaţa Revoluţiei.

UPDATE 16.00 Grupul s-a oprit la statuia Regelui Carol I, din Piaţa Revoluţiei, unde au fost depuse flori.

UPDATE 15.30 Potrivit jandarmilor care asigură ordinea la eveniment, sunt peste 700 de participanţi. Unii s-au oprit să pună flori la statuia Regelui Mihai din Piaţeta Regelui, de pe Şoseaua Kiseleff. Oamenii strigă: „Majestatea Voastră e salvarea noastră!“. Pe Şoseaua Kiseleff circulaţia este oprită. Grupul se îndreaptă spre statuia lui Carol I din Piata Revoluţiei.

UPDATE ora 15.25: Tiberiu Cnab, unul dintre reprezentanţii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, asociaţie care a organizat marşul, a declarat că acum lucrează la un proiect de constituţie pentru implementarea monarhiei care va fi gata, cel mai probabil, până la începutul anului 2014.

UPDATE ora 15.20: Oamenii strigă: „Republica ne-a înşelat, România e regat!“. Doi bătrâni aflaţi în fruntea grupului poartă un banner mare cu imaginea Regelui Mihai în tinereţe.

UPDATE ora 14.05: Aproximativ 300 de oameni, majoritatea în vârstă, s-au adunat la Piaţa Charles de Gaulle. Oamenii au flori şi steaguri. Au întins un banner imens pe care scrie „Să redăm naţiunii române dreptul de a-şi alege liber forma de guvernământ. Să anunţăm începutul sfârşitului republicii toxice impuse de tancurile sovietice şi condusă astăzi de politicieni corupţi“.

Oamenii strigă: „Monarhia serveşte România“ şi scandează numele Regelui Mihai.

Protestul va începe la ora 14.00, în Piaţa Charles de Gaulle, de unde bucureştenii care cer reintroducerea monarhiei ca formă de guvernământ pentru România vor porni într-un marş care se va încheia la statuia Regelui Carol. Manifestanţii vor trece pe la Arcul de Triumf, vor ajunge la Piaţeta Regelui, urmând să mărşăluiască prin Piaţa Victoriei şi să ajungă la destinaţia propusă.

„Ne adunăm ca să redăm naţiunii române dreptul de a-şi alege liber forma de guvernământ. Ne adunăm ca să anunţăm începutul sfârşitului republicii toxice, impusă de tancurile sovietice în 1947 şi condusă azi de politicieni corupţi“, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului.

Reporterii „Adevărul“ vă vor ţine la curent cu evenimentele din timpul marşului

Pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Regele Mihai I, ovaţionat de bucureşteni: „Monarhia salvează România“, „Uniunea Stalinist-Leninistă face mai mult rău decât bine“

Ziua Porţilor deschise la Palatul Elisabeta din Bucureşti: Regele Mihai I al României îşi sărbătoreşte onomastica

FOTO „Regele urmărit“. Documente din dosarele Securităţii despre Regele Mihai I al României

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite