Maratonul vaccinării a început: sute de persoane, la coadă la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională. Col. dr. Gheorghiţă, parte din personalul vaccinator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Col. dr. Gheorghiţă vaccinează şi el la Sala Palatului, la fluxul 11.
Col. dr. Gheorghiţă vaccinează şi el la Sala Palatului, la fluxul 11.

Maratorunul vaccinării a luat startul în Bucureşti. Pentru trei zile la Sala Palatului şi Biblioteca Naţională vor fi făcute imunzări non-stop, fără programare, cu vaccin produs de Pfizer.

GALERIE FOTO

Cel mai mare eveniment de vaccinare organizat până acum a început vineri, 7 mai 2021, la ora 16:00. Sute de persoane s-au aşezat la coadă chiar înainte de deschiderea centrelor organizate lla Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.

Maratonul se va încheia luni, 10 mai, la ora 8:00, însă dacă vor mai fi la rând persoane care doresc să se vaccineze, vor fi şi acelea imunizate.

10.000 de doze de vaccin Pfizer-BioNTech au fost alocate deja pentru această acţiune.

Pentru a se imuniza o persoană nu are nevoie decât cartea de identitate sau paşaportul, iar cei care vor să vină să se imunizeze în cursul nopţii sunt scutiţi de obligativitatea carantinei de noapte pe durata deplasării către centrul de vaccinare. 

La Sala Palatului sunt organizate 40 de cabinete de vaccinare, iar la Biblioteca Naţională - zece cabinete. 1.200 de voluntari - medici, asistenţi, studenţi ai Universităţii de Medicină şi Farmacie - sunt implicaţi în acest efort.

Şeful campaniei naţionale de vaccinare va participa el însuşi la acest maraton, la centrul organizat la Sala Palatului. 

”Sunt onorat că astăzi am prilejul să fiu în mijlocul românilor şi să pun umărul pentru ajungerea la normalitate, într-un mediu favorabil şi sigur. 

M-am alăturat personalului medical implicat în acest Maraton al revenirii la normalitate. Cu mândrie, fac parte din echipa personalului vaccinator de la fluxul 11, Sala Palatului.” colonel dr. Valeriu Gheorghiţă, preşedintele CNCAV.

Maratonul Vaccinării - ediţia Bucureşti se desfăşoară în perioada 7 - 10 mai, în două locuri, Sala Palatului şi Biblioteca Naţională, însumând 50 de fluxuri de vaccinare. Vaccinul utilizat este cel produs de compania Pfizer, fiind autorizat pentru toate persoanele cu vârsta de peste 16 ani”, a scris medicul pe pagina sa de Facebook. 

Evenimentul este organizat de Universitatea de Medicină şi Farmacie "Carol Davila" Bucureşti, în parteneriat cu Colegiul Medicilor Bucureşti, Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali din România - filiala Municipiului Bucureşti, Societatea Studenţilor la Medicină Bucureşti şi Societatea Multidisciplinară a Medicilor Rezidenţi, cu sprijinul Primăriei Capitalei, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), şi al Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV).

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite