Mama de 12 ani, mutilată psihic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Claudia Feraru, fetiţa de 12 ani din Clinceni, care a dat viaţă, marţi, unui bebeluş sănătos la Spitalul Universitar, ar putea rămâne cu sechele psihice, consideră psihoterapeuţii.

Specialistul în psihiatria copilului şi adolescentului de la Spitalul Clinic „Alexandru Obregia" din Capitală, Laura Mateescu, a declarat că este foarte probabil ca naşterea la o vârstă atât de fragedă să modifice modul de dezvoltare a fetei. Tinerei i se va schimba, cel mai probabil, şi modul de raportare la o relaţie cu un bărbat. „A sărit peste iubirea platonică, peste bucuria de a te plimba în parc cu prietenul. Poate să nu mai simtă asta niciodată" , a mai spus Laura Mateescu.

Specialistul a mai explicat că decizia părinţilor Claudiei de a avea grijă atât de copilul lor, cât şi de nepoţică este cea mai bună. „Va trebui să fie ajutată să-şi dezvolte sentimentele materne. Există însă şi un risc. Dacă părinţii fetei vor creşte bebeluşul ca şi cum ar fi al lor şi nu i-ar spune copilului că de fapt ei sunt bunicii, cel mic va afla la un moment dat adevărul. În acest caz, este posibil să se producă o zdruncinare de identitate, nu va mai şti cine este cu adevărat", a subliniat psihiatrul. De aceeaşi părere sunt şi alţi specialişti. „Pe parcurs, ar putea avea toată gama de bulversări psihice", a declarat psihoterapeutul Mihaela Săhlean. Dacă sub aspect psihic situaţia este mai complicată, medicii spun că nu există riscuri cu privire la sănătatea fizică a fetei. 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite