UPDATE VIDEO Copilul rămas fără o ureche a fost muşcat de un pitbull. Atacul a avut loc pe un teren privat. Câinele, cu stăpân

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La peste o lună de când Ionuţ Anghel (4 ani) a fost sfâşiat de câini, un maidanez stătea nestingherit chiar la intrare în Parcul Tei. Duminică, un alt copil a fost atacat de câini tot în sectorul 2 FOTO Marian Iliescu
La peste o lună de când Ionuţ Anghel (4 ani) a fost sfâşiat de câini, un maidanez stătea nestingherit chiar la intrare în Parcul Tei. Duminică, un alt copil a fost atacat de câini tot în sectorul 2 FOTO Marian Iliescu

Copilul care a rămas fără o ureche după ce a fost muşcat de un câine, duminică seară, a fost atacat de un pitbull. Animalul era un câine cu stăpân, iar potrivit mamei celui muşcat, incidentul ar fi avut loc la comanda stăpânului. Pe de altă parte, autorităţile susţin că băiatul de 12 ani a sărit gardul. Incidentul a avut loc în Sectorul 3, iar stăpânul câinelui a fost amendat.

UPDATE 16.00 Mama copilului a declarat, pentru adevarul.ro, că nu a fost vorba despre un atac al unor maidanezi ci al unui câine cu stăpân, rasa pitbull. „Băiatul împreună cu fratele mai mare se jucau pe stradă, în zona Uzinei Faur când un domn, care era probabil beat, a fost deranjat de gălăgie şi a dat drumul câinilor. I-a îndemnat să-i muşte pe copii. Ceilalţi copii, fiind mai mari, au scăpat, dar cel mic nu“, a explicat femeia.

Faptul a fost confirmat şi de autorităţi care au explicat că a fost vorba de un incident ce a avut loc la ora 19.30, duminică, când copilul nesupravegheat a intrat pe o proprietate privată unde a fost muşcat de câinele de rasă pitbull.

„S-a luat legătura cu proprietarul câinelui, care a fost sancţionat cu amendă de 200 lei conform legii nr. 120/2010. Menţionăm faptul că incidentul a avut loc pe o proprietate privată, aparţinând grupului privat Bega Grup. Potrivit legii, Poliţia Locală nu poate interveni în zonă decât cu acordul proprietarilor. De asemenea, precizăm faptul că în cauză a fost sesizată Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, instituţia abilitată să cerceteze acest tip de evenimente“, au explicat reprezentanţii Primăriei Sectorului 3 într-un răspuns dat către adevarul.ro. 

Povestea copilului care a rămas fără ureche după ce a fost muşcat de câini

---------------------------------

Copilul de 11 ani se afla la căutat de fier vechi într-o zonă cunoscută pentru acest lucru din sectorul 3. Fosta Fabrică 23 August, din care o parte se află în stare de degradare în prezent, este ţinta nevoiaşilor în căutare de orice metale pe care aceştia să le ducă la remat.

„În momentul în care a ajuns la noi, jumătate de ureche era smulsă, copilul prezentând şi plăgi multiple la nivelul mâinii şi al umărului, pe partea stângă“, a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Grigore Alexandrescu“, Raluca Alexandru, pentru adevarul.ro.

Potrivit declaraţiilor date de băiat, copilul se afla cu fratele lui mai mare la fosta fabrică „23 August“ în căutare de fier vechi, când au fost atacaţi de mai mulţi câini fără stăpân.

În acest moment, copilul se află la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş“ unde trebuie să stea 24 de ore din momentul în care a fost adus, pentru a i se administra tratamentul antirabic şi alte măsuri medicale care se impun, după care va fi, cel mai probabil, internat la loc la Spitalul Grigore Alexandrescu.  

Oprescu: Probabil, reteritorializarea maidanezilor, cea mai mare prostie

Mai mult decât atât, în aceeaşi seară în care copilul a fost atacat de câini, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a vorbit în emisiunea „După 20 de ani“ despre problema câinilor comunitari din Bucureşti, precizând că nu ştie numărul exact al acestora. Edilul a mai spus că, probabil, reteritorializarea maidanezilor sterilizaţi a fost „cea mai mare prostie“ şi că estimează că în următoarele 18 luni problema maidanezilor va fi rezolvată. 

Atacul maidanezilor vine la nici două luni distanţă după ce Ionuţ Anghel (4 ani) a fost sfâşiat de câini pe un teren privat de lângă Parcul Tei. Tragedia a avut loc în sectorul 2.

Uzinele Faur S.A.

Potrivit site-ului oficial, compania a fost fondată în 1921, sub numele Malaxa şi a avut ca obiect de activitate repararea materialului rulant, fabricarea de locomotive cu abur, auto-motoare şi vagoane de călători, motoare Diesel, echipamente de frâna, oteluri aliate speciale.

În perioada 1948 - 1989, sub numele de Uzinele "23 August", aceasta şi-a extins gama de fabricaţie, prin abordarea unor proiecte pilot, în majoritatea industriilor României dar şi a ţărilor din Europa, Asia şi Africa. Din anul 1990, compania a fost numită "FAUR" SA, având o misiune dublă: pe de o parte, să ţină pasul cu tradiţia care a făcut cunoscut numele companiei şi pe de altă parte, de a asigura un viitor, în conformitate cu cerinţele pieţei de confectii metalice, constructii masini etc.

Începând cu anul 2004, "FAUR" SA este membră a Grupului privat român numit "BEGA GRUP", iar în prezent are loc un proces de modernizare continuă a fabricaţiei pentru a obţine performanţe la cele mai înalte standarde. Societatea avea un număr total de angajaţi de 500, în 2009.

Pe aceeaşi temă:

VIDEO ŞOCANT Un maidanez a fost bătut crunt, în Capitală. Vier Pfoten a depus plângere penală împotriva agresorilor

Cum va fi aplicată legea maidanezilor: un împuternicit al primarului va decide soarta fiecărui animal nerevendicat

Panouri care încurajează adopţia maidanezilor, pe blocurile din Capitală. Primăria spune evaziv că nu plăteşte niciun ban

VIDEO Marea hinghereală a împărţit Capitala în două: „Cine a furat banii pentru câini nu zice nimic“, „Baba aia nu a avut grijă de nepot“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite