Panouri care încurajează adopţia maidanezilor, pe blocurile din Capitală. Primăria spune evaziv că nu plăteşte niciun ban

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panou apărut în zona bulevardului Ion Mihalache din Capitală. FOTO Adevărul
Panou apărut în zona bulevardului Ion Mihalache din Capitală. FOTO Adevărul

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a început un program de informare şi de susţinere a adopţiei câinilor comunitari aflaţi în adăposturile municipalităţii. Mai multe panouri cu mesaje care încurajează bucureştenii să ia în grijă un maidanez au apărut pe zidurile blocurilor din oraş.

Reprezentanţii Primăriei Generale au declarat, pentru adevarul.ro, că panourile fixate pe blocurile din Capitală vin în urma unui parteneriat „cu trei firme de outdoor“, iar prin începerea acestei campanii, municipalitatea încearcă să-i încurajeze pe bucureşteni să adopte un animal. De asemenea, Primăria susţine că nu plăteşte nicio taxă pentru amplasarea panourilor de informare şi de încurajare a adopţiei şi nici nu a precizat care sunt cele trei firme outdoor.

Totodată, încă de la începutul lunii trecute, Sorin Oprescu a declarat că va înfiinţa şi un număr de telefon la care bucureştenii interesaţi să devină „părinţii“ unui animal vor putea suna pentru mai multe informaţii. Numărul de telefon este 0 800 800 877, iar acesta apare şi pe afişele de pe blocurile Capitalei. 

Unul dintre panourile de promovare a campaniei a fost amplasat şi în zona 1 Mai, pe zidurile unui bloc de trei etaje, iar sub mesajul „Adoptă!“ este scris numărul de telefon înfiinţat special pentru informaţii privind adopţia câinilor din adăposturile Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor (ASPA). 

Pe acelaşi panou este prezentat şi programul în care locuitorii Bucureştiului se pot prezenta la adăposturile ASPA pentru a lua oficial în grijă un animal, de luni până vineri, în intervalul orar 10.00-15.00, dar şi poza unui câine.

Oprescu: „Lumea nu se înghesuie să-i adopte“

În urmă cu o săptămână, Sorin Oprescu declara că municipalitatea se ocupă de strângerea maidanezilor de pe străzi, dar că  bucureştenii nu adoptă multe animalele fără stăpân.

„Şi eu am constatat, ca şi dumneavoastră, că lumea nu se înghesuie să-i adopte. Noi deocamdată suntem la faza de adunat de pe străzi“, a precizat primarul general. 

Totodată, întrebat când vor avea loc primele eutanasieri, Oprescu a răspuns că, dacă va fi cazul, va trimite un e-mail în care să-i anunţe pe jurnalişti că patrupedele nu au fost eutansiate, pentru că adopţia a funcţionat.

„Când o să ajungem în faza de respect al legii până la capăt. Dacă va fi cazul, o să vă anunţăm, o să vă trimitem un e-mail în care o să vă spunem că nu e nevoie să facem acest lucru, că au fost adoptaţi“, a mai spus Oprescu.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite