VIDEO Grupul de Iniţiativă pentru Responsabilitate Civică a lansat prima campanie care promovează strângerea maidanezilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maidanezii neadoptaţi sau nerevendicaţi în termen de 14 zile vor fi eutanasiaţi FOTO Arhivă
Maidanezii neadoptaţi sau nerevendicaţi în termen de 14 zile vor fi eutanasiaţi FOTO Arhivă

Grupul de Iniţiativă pentru Responsabilitate Civică (IREC) a lansat prima campanie publică de promovare a „Legii lui Ionuţ“, cea care, printre altele, permite eutansia maidanezilor sănătoşi neadoptaţi sau nerevendicaţi în termen de 14 zile. Reprezentanţii IREC spun că au iniţiat această campanie pentru a-i mobiliza pe oameni să contribuie la rezolvarea problemei câinilor fără stăpân.

Reprezentanţii grupului de iniţiativă au anunţat că au început o campanie prin care îi îndeamnă pe români să contribuie la rezolvarea problemei câinilor comunitari. Aceşti spun că, potrivit unor calcule, anual sunt muşcaţi peste 18.000 de oameni, 14 persoane mor ucise în atacuri neprovocate, iar zeci de tone de fecale care cauzează boli grave se găsesc în locuri publice.

Totodată, reprezentanţii IREC spun că îi încurajează pe cetăţeni să apeleze serviciul local de ecarisaj atunci când văd câini fără stăpân în locuri publice, dar şi că este necesar ca deţinătorii de câini să îşi sterilizeze animalele pe care le au.

În faţa Muzeului Antipa, până luni, va fi montat un panou de publicitate stradală pe care vor fi expuse mesaje de informare în legătură cu situaţia maidanezilor. De asemenea, un autoturism se va plimba pe străzile centrale ale Bucureştiului, prezentând patru spoturi audio, iar de pe alte trei biciclete reprezentanţii IREC vor împărţi broşuri în centrul Capitalei.

Iubitorii de animale protestează faţă de eutanasie

Ieri, în jur de 300 de persoane au protestat în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de eutanasiera câinilor fără stăpân. La manifestaţie au luat parte reprezentanţii mai multor ONG-uri din ţară, iubitori de animale şi cetăţeni străini nemulţumiţi de situaţia din România.

Protestul a fost organizat la sediul Guvernului, iar manifestanţiii au fost înarmaţi cu pancarte pe care erau scrise mesaje împotriva eutanasierii patrupedelor, unii dintre ei având candele aprinse. La manifestaţiei au fost aduşi şi câţiva câini.

Pe aceeaşi temă:

A început eutansierea maidanezilor din Bucureşti

ASPA: Îngrijitorii de la noul adăpost al municipalităţii sunt deţinuţi din penitenciarul Rahova. Primăria plăteşte pentru ei circa 20.600 de lei

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite