Mai multe vouchere pentru biciclete. Primăria Capitalei va cheltui 15 milioane de lei pentru oferirea lor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul de vouchere pentru biciclete acordate de Primăria Capitalei ar putea fi suplimentat de la 5.000 la 30.000, pentru a răspunde solicitărilor tuturor celor care s-au înscris, a declarat primarul general, Gabriela Firea.

Această decizie ar însemna că bugetul pentru acordarea voucherelor va creşte semnificativ, de la 2,5 milioane lei la 15 milioane de lei, în condiţiile în care valoarea unui voucher este de 500 de lei.

„În prima şedinţă din această lună a Consiliului General voi propune suplimentarea acestui număr de 5.000 de vouchere, pentru a acorda tuturor celor care s-au înscris — în jur de 30.000 de bucureşteni — voucherele pentru a-şi putea achiziţiona mai uşor biciclete, care pot să coste până la 500 de lei. Şi atunci se acoperă prin voucherul de la Primărie întreaga sumă sau peste 500 de lei, dar atunci fiecare trebuie să adauge suma dorită”, a afirmat Gabriela Firea la forumul „Deşeurile — de la pierdere la resursă. Obiective pentru România”, eveniment organizat la Palatul Parlamentului.

Primarul Capitalei a adăugat că prin proiect s-a dorit, iniţial, acordarea a 5.000 de vouchere, însă solicitările au fost foarte multe.

„Am iniţiat programul «Biciclişti în Bucureşti» prin care am acordat — acordăm şi în perioada următoare — 5.000 de vouchere în valoare individuală fiecare de 500 de lei pentru achiziţia de biciclete. Am dorit iniţial în acest proiect pilot să acordăm 5.000 de vouchere. Solicitările au fost foarte multe, în jur de 30.000. 4.200 au venit direct la direcţia noastră de relaţii cu publicul şi restul pe internet, pentru că erau cozi foarte mari”, a explicat Firea.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite