Mai multe locuri de cazare pentru câinii fără stăpân din sectorul 1

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrul de adăpostire temporară a câinilor fără stăpân din sectorul 1 va fi extins cu 1.000 de locuri, ajungând la o capacitate de 2.000 de locuri de cazare pentru patrupede.

Adăpostul va fi extins pe un teren cu o suprafaţă de 3.837 de metri pătraţi, situat pe Şoseaua Odăi, numerele 3-5 , în urma unei hotărâri a Consiliului Local Sector 1 care a transmis terenul în folosinţa gratuită a Poliţiei Locale Sector 1.

Prin această iniţiativă, capacitatea Centrului de Adăpostire Temporară a Câinilor fără Stăpân din Sectorul 1 va creşte la 2.000 de locuri, dublându-se practic numărul de locuri de cazare pentru patrupede.

„De anul viitor vom dubla capacitatea adăpostului Odăi. Am identificat astfel o soluţie umană în problema câinilor fără stăpân oferind adăpost, tratament veterinar de specialitate, dar şi şansa ca aceste animale să fie oferite spre adopţie.”, a afirmat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Adăpostul, inaugurat în 2009

Centrul de Adăpostire Temporară a Câinilor fără Stăpân a fost inaugurat pe 15 ianuarie 2009, când adăpostul avea o capacitate de 500 de locuri, ulterior aceasta fiind mărită la aproximativ o mie de locuri. 

În prezent adăpostul are o suprafaţă totală de 4.099 de metri pătraţi, cu o suprafaţă construită de 566 metri pătraţi, iar într-o boxă pot fi cazaţi între 4 şi 6 câini, în funcţie de talie. Adăpostul cuprinde, pe lângă spaţiile individuale pentru câini, un cabinet veterinar modern, dotat cu toate facilităţile, şi o zonă de birouri.

Poliţia Animalelor

Înainte de deschiderea centrului de adăpostire a câinilor fără stăpân, Primăria Sectorului 1  a înfiinţat, în 2008, Serviciul Poliţia Animalelor, primul serviciu de acest gen înfiinţat de o autoritate locală din România.

Poliţia Animalelor a fost concepută ca o structură care să strângă câinii comunitari de pe străzi şi să vină în întâmpinarea nevoilor cetăţenilor pe linie de prevenire a relelor tratamente aplicate animalelor şi protecţia acestora, cuprinzând structuri care vizează prevenirea maltratării, intervenţii operative şi medicină veterinară.

În cei aproape cinci ani de funcţionare, Serviciul Poliţia Animalelor Sector 1 a reuşit să adune de pe străzi peste 6.000 de câini fără stăpân dintr-o populaţie canină estimată între 10.000 şi 12.000 de exemplare. Dintre aceştia, aproximativ 1.000 de câini fără stăpân au fost daţi spre adopţie fie în cadrul campaniilor de adopţie pe care administraţia locală a Sectorului 1 le organizează periodic în principalele parcuri din această zonă administrativă, fie direct de la Adăpostul Odăi.

2.500 de lei amendă pentru cei care lasă în stradă câinii adoptaţi

Persoanele care au adoptat un câine de la Centrul Odăi riscă amenzi de 2.500 lei dacă se constată că animalul luat în adopţie nu se află la adresa de domiciliu. Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local al Sectorului 1 a fost majorat la 2.500 lei cuantumul amenzilor aplicate persoanelor fizice şi juridice care au luat câini în adopţie şi, ulterior i-au lăsat pe stradă. De asemenea, constituie contravenţie „neanunţarea în termen de cinci zile la Serviciul Poliţia Animalelor din cadrul Poliţiei Locale Sector 1 a schimbării locului de deţinere a câinelui comunitar adoptat”.
 

Pe aceeaşi temă:

Peste 360 de câini fără stăpân, adoptaţi la distanţă în Sectorul 2 din Capitală. Bucureşti, pe primul loc între oraşele din ţară

VIDEO Al Jazeera: „Imagini spectaculoase de la operaţiunile de prindere a maidanezilor din Bucureşti”

FOTO Cum sunt ţinuţi maidanezii din adăpostul de la Mihăileşti: municipalitatea a plătit firmelor private de hingheri peste un miliard de lei
 

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite