Mai sunt câteva zile în care expoziţia maestrului Secrieru se poate vizita la Veroniki Art

Galeria Veroniki Art aduce pe simeze – în perioada 29 aprilie - 23 mai – un fragment important din moştenirea artistică a pictorului Niculiţă Secrieriu, supranumit maestrul “împăcării contrastelor”.

Ştiri pe aceeaşi temă

Sunt expuse desenele în peniţă, schiţele, şi studiile din anii debutului, acuarelele şi guaşele de mai târziu, până la opera maturităţii.

Peste 50 de lucrări în ulei pe pânză – între figurativ şi abstract – pornind de la tema „genezelor”, a “cosmogoniilor”, la “oraşe”, “himere”, “personificări” sau “anotimpuri”, trecând prin “aer, apă, foc, pământ” – alături de   zeci de  studii de culoare, compoziţie şi portret, în tehnică mixtă, conturează ampla sa devenire, impregnată de “gravitatea acordurilor şi libertatea lucidă a desenului”.

Intitulată “Secrieriu, o viaţă, un destin”, expoziţia îşi propune, totodată, să introducă privitorul în “laboratorul” intim al plămâdirii gândului, acolo unde, totuşi, “o elaborare prea lucidă ar putea ucide emoţia”.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările