Magistrala 6 de metrou 1 Mai - Otopeni capătă contur. S-a decis unde vor fi amplasate staţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Magsitrala 6 de metrou 1 Mai-Otopeni va avea 12 staţii FOTO forum MetroUsor.ro
Magsitrala 6 de metrou 1 Mai-Otopeni va avea 12 staţii FOTO forum MetroUsor.ro

Comisia tehnică de urbanism de pe lângă Primăria Capitalei a discutat, miercuri, traseul pe care îl va avea Magistrala 6 de metrou care va face legătura cu Aeroportul Otopeni. De asemenea, a stabilit locurile în care vor fi amenajate noile staţii.

Magistrala 6 de metrou 1 Mai-Otopeni va avea 12 staţii şi va pleca de la actuala staţie de metrou 1 Mai, va subtraversa Bulevardul Bucureştii Noi, apoi va trece pe sub calea ferată şi viitorul inel median, ajungând în spatele Centrului Expoziţional Romexpo. De acolo, Magistrala 1 Mai-Otopeni va ajunge pe Bulevardul Expoziţiei, Piaţa Presei, urmând să ajungă până la Aeroportul Henri Coandă.

Noua Magistrală se întinde pe o distanţă de 14,2 kilometri, având 12 staţii: 1 Mai ( existentă), Pajura, Expoziţiei, Piaţa Montreal, Gara Băneasa, Aeroport Băneasa, Tokyo, Washington, Paris, Bruxelles, Otopeni, Ion I.C. Brătianu şi Aeroport Otopeni.

infografie magistrala 6

Traseul a fost stabilit ca urmare a analizelor şi studiilor efectuate atât la Ministerul Transporturilor, cât şi la Primăria Municipiului Bucureşti în perioada 2000-2012, iar zona  staţiei 1 Mai a fost pregătită înainte de anul 1989 pentru a realiza conexiunea cu traseul spre Aeroportul Otopeni şi implicit cu Gara de Nord.

Pe aceeaşi temă:

FOTO Este gata prima intersecţie de pe Magistrala 5 de metrou, la Academia Militară - Orizont

VIDEO Cum lucrează „cârtiţa“ japoneză din burta Capitalei. Radiografia utilajelor de ultimă oră care vor lega Drumul Taberei de centrul oraşului

Ponta: Metroul va trece la Municipiu, aşa cum este în toate ţările din Europa

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite