Mafia imobiliară a ajuns până la Uniunea Naţională a Executorilor Judecătoreşti: vezi cum trucau lictaţiile angajaţii instiuţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de avocaţi, notari şi executori judecătoreşti au trucat mai multe licitaţii cu locuinţe din Bucureşti. De exemplu, un imobil evaluat la 120.000 de euro a fost cumpărat cu doar 11.000 de euro prin mijloace ilegale.

Ministerul Justiţiei a dispus sesizarea DIICOT după ce Corpul de Control al ministerului a sesizat într-un raport că ar exista un grup de executori judecătoreşti şi notari, organizat precum o reţea infracţională, care se ocupa de vânzarea prin licitaţii în condiţii suspecte şi la preţuri mici a caselor unor datornici din Capitală, notează site-ul luju.ro.

Raportul susţine că la numeroase licitaţii în care erau implicate mai multe Birouri de Executori Judecătoreşti, printre care şi cel unde activează preşedintele Uniunii Naţionale a Executorilor Judecătoreşti, se prezenta acelaşi grup de persoane. În majoritatea cazurilor, imobilele ar fi fost cumpărate de aceeaşi persoană şi de cele mai multe ori la un sfert din suma la care au fost evaluate.

Victor Pompoiu, un avocat "cămătar"

Conform datelor din raport, Victor Pomponiu, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, fara drept de exercitare, ar fi cel care reusea sa cumpere, la preturi foarte mici, imobilele scoase la licitatie. În urmă cu trei ani, acelaşi avocat a mai păcălit un bucureştean care a acceptat să i se plătească datoriile garantând cu apartamentul. Acesta nu a reuşit să-şi plătească ratele la timp iar avocatul „cămătar" l-a executat silit.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite