Mădălin Mandin este un erou în lumea improvizaţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Provine dintr-o familie de muzicieni, dar a ales actoria. În prezent, joacă alături de membrii trupei „Improvisneyland“ şi este implicat în mai multe proiecte alături de Centrul Naţional de Cultură al Rromilor.

Tânărul spune că unul dintre motivele care l-au atras să devină actor a fost „o mică plăcere de a fi pe scenă". „Mi-aduc aminte că în şcoala generală îmi plăcea să iau parte la toate momentele artistice de sfârşit de an şcolar, la scenete. Îmi făceam recuzita şi chiar mă pregăteam înainte de serbări", povesteşte Mădălin.

Pasiunea pentru muzică vine din familie

Mădălin s-a născut în Bucureşti, însă copilăria şi-a petrecut-o în judeţul Teleorman. „Am crescut în Islaz, locul unde s-a citit proclamaţia de la 1848. De acolo mi se trage copilăria mea fericită. Mi-a plăcut foarte mult acolo- aproape de Dunăre, pescuitul. În toate verile mergeam la scăldat“, îşi aminteşte tânărul.

Mădălin şi-a făcut debutul ca actor în timp ce era student, la Studioul de Teatru Casandra. Imediat după ce a terminat facultatea, în 2007, a jucat în serialul „Cu un pas înainte", alături de Oana Pellea şi Virgil Ogăşanu.

„«Cu un pas înainte» a fost primul proiect de televiziune în care am fost implicat. Am mai jucat în scurtmetraje la facultate, dar eram novice la apariţia pe televizor. Colaborarea a fost destul de lungă şi de frumoasă. După acest proiect am rămas prieten cu aproape toţi cei cu care am lucrat la serial. Era un program destul de încărcat, dar în acelaşi timp destul de plăcut“, povesteşte Mădălin.

Actor în „Aniela"

Tot în 2007, a jucat şi la Teatrul de Comedie din Bucureşti, într-un spectacol intitulat „Domnul Masure". Din 2008, el joacă alături de trupa de improvizaţie „Improvisneyland", iar de curând, a terminat filmările la serialul de epocă „Aniela".

„Noi, cei de la Improvisneyland, jucăm în foarte multe locuri din Bucureşti. Săptămânal avem câte două-trei spectacole de improvizaţie. Teatrul de improvizaţie înseamnă că noi nu avem un scenariu, nu avem o regie. Avem doar un pianist şi în rest suntem doar noi, cei cinci actori. Pe baza a ceea ce ne dă publicul, adică un nume sau un titlu de poveste originală, noi facem o poveste improvizată pe loc, pe scenă", explică tânărul actor arta de a improviza.

Tânărul actor este implicat în mai multe proiecte alături de Centrul Naţional de Cultură al Rromilor. „Încercăm să ducem mai departe cultura rromă, să arătăm valorile culturii rrome, pentru că şi eu sunt de etnie rromă", explică Mădălin.

Profil
Născut: 18 octombrie 1983, Bucureşti
Studii: Liceul de Muzică „Dinu Lipatti", secţia Actorie; Facultatea de Teatru, secţia Actorie
Familie: are un frate mai mic, Cătălin
Experienţă: opt ani de actorie

Ce-i place
„Îmi place foarte mult viaţa la ţară şi să mă plimb cu barca pe lac. Îmi plac oamenii care râd. În ziua de azi, rar mai întâlneşti oameni care să te salute din priviri şi care să-ţi „fure" un zâmbet", spune Mădălin.

Ce nu-i place
„Nu-mi place aglomeraţia. Nu-mi place şi refuz să mă uit la televizor. Nu am televizor de patru ani. Televizorul mă agită constant. Aş fi trist dacă m-aş uita la televizor", explică el.

Întrebări şi răspunsuri:

La ce instrumente cânţi?
În particular, am studiat şi pianul şi acordeonul. Preferatul meu este acordeonul. Îmi place foarte mult, pentru că e un instrument mai special şi are un sunet aparte. Eu am o vorbă: atunci când nu ştii să spui ceva, pune mâna pe un instrument şi cântă! Şi-atunci vei şti să spui mai bine, să te exprimi mai bine, decât prin cuvinte.

Ce ai alege între teatru şi televiziune?
Teatrul şi televiziunea sunt două lucruri diferite, dar în acelaşi timp asemănătoare. Pentru mine, teatrul reprezintă lucrul cel mai important. Nici filmul nu este de lăsat la o parte, pentru că este o parte pe care o explorez.

Care este personajul care ţi-a plăcut cel mai mult?
A fost un personaj într-o piesă de teatru, „Domnul Masure", care se juca la Teatrul de Comedie. Pe atunci eram încă student şi jucam la Comedie şi mă gândeam «Ce şansă pe mine!». Era un personaj, un francez, care mergea pe un drum de ţară, şi la un moment dat i se strică maşina şi ajunge la o casă. Intră în acea casă, nu vede pe nimeni şi îl ia somnul. Dimineaţă se trezeşte cu o femeie lângă el şi la un moment dat vine şi soţul femeii. Apoi soţia pleacă să se culce pe canapea, iar soţul ei se culcă în pat cu tipul acesta, pe care îl joc eu, domnul Masure. Se naşte o întreagă nebunie. E fost un rol foarte spumos.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite