“Mă numesc Radu şi am fost dependent de jocuri de noroc”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Persoanele dependente de jocuri de noroc se pot vindeca, spun specialiştii. Singura clinică în care se face terapie pentru acest tip de dependenţă este la Bucureşti. Zeci de persoane au cerut ajutorul specialiştilor clinicii în ultimul an. Psihiatrii spun că rata de succes a terapiei este de 50%-80%  şi că aproape toţi dependenţii sunt bărbaţi.

Dependenţii de jocuri de noroc îşi pierd în mirajul îmbogăţirii imediate nu doar toate resursele financiare ci şi familiile, prietenii şi locurile de muncă. Specialiştii de la singura clinică unde se face terapie pentru acest tip de adicţie spun că se poate scăpa de viciul jocurilor de noroc.

“Facem de doi tratamentul dependenţelor de tot felul, printre care şi jocurile de noroc, dar în urmă cu câteva săptămâni am lansat un program special numai pentru aceştia”, ne-a spus dr. Eugen Hriscu, psihiatru şi psihoterapeut în cadrul clinicii PsyMotion din Bucureşti.

La clinică vin mulţi dependenţi aduşi de familie dar vin şi foarte mulţi de bună-voie, aceştia din urmă fiind mai hotărâţi să scape de viciu, mai spune specialistul. 

image

Psihiatrul Eugen Hriscu spune că cei care vin la terapie scapă de dependenţă în proporţie de până la 80%. Foto: Arhiva "Adevărul"

Pshihiatrul spune că aproape toţi dependenţii de jocuri de noroc sunt bărbaţi pentru că aceştia au mai des un comportament care presupune competitivitate şi adrenalină. “Cei mai mulţi dintre pacienţi au vârste cuprinse între 30 şi 40 de ani dar sunt şi foarte mulţi adolescenţi dependenţi care nu vin însă la tratament pentru că încă mai cred că pot ţine sub control acest viciu”, ne-a mai spus psihiatrul.


“Mi-era silă de mine dar nu mă puteam opri”

Radu, unul dintre pacienţii clinicii, povesteşte că a ajuns în pragul disperării la terapeut. “I-am spus că fac orice, îi dau oricât numai să mă vindece. Oricum nu avea cum să mă coste mai multe decât pierdusem deja. Am 34 de ani şi joc de zece. Între timp viaţa mea, cu familie şi prieteni şi iubită, a dispărut complet. Nu mai am pe nimeni”, ne-a spus Radu.

El a jucat de toate, a început cu aparate electronice şi alba-neagra au urmat pariuri sportive la agenţie după care site-urile de pariuri online. “Minţeam atunci când trebuia să fac rost de bani, foloseam orice metodă, aveam datorii peste tot, furam de la cei dragi. Mi-era silă de mine dar nu mă puteam opri”, ne-a mai spus Radu.

Citiţi mâine în "Adevărul" poveştile celor care şi-au pariat viaţa la jocuri de noroc.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite