„Lupoaica lui Traian“ din faţa Muzeului Naţional de Istorie a României a rămas fără coadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sorin Ghica/Adevărul
FOTO Sorin Ghica/Adevărul

Coada „Lupoaicei“ care face parte din monumentul aflat în faţa Muzeului Naţional de Istorie a României, s-a desprins duminică şi a fost preluată de reprezentanţii Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic din cadrul Primăriei Generale a Capitalei, a declarat purtătorul de cuvânt al muzeului pentru News.ro.

"Coada s-a desprins", a declarat Adela Stan, purtător de cuvânt al Muzeului Naţional de Istorie a României, pentru News.ro. "Credem că s-au sprijinit de ea când au făcut fotografii. Mulţi trecători obişnuiesc să se sprijine de monument. Ieri (duminică, n.r), jandarmul de serviciu a fost anunţat de un trecător că acea bucată s-a rupt", a mai spus reprezentantul MNIR. 

FOTO Adevărul 

Lupoaica lui Traian din faţa Muzeului Naţional de Istorie a României a rămas fără coadă FOTO Sorin Ghica

Monumentul se află în administrarea Primăriei Generale a Capitalei. "Coada era la faţa locului când reprezentanţi ai Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic au luat-o. Nu credem că a fost vandalizată, dar acum este o statuie care trebuie restaurată", a afirmat Adela Stan, care crede că vor fi luate măsuri pentru că "nu oricine se poate sprijini de ea, este totuşi un ansamblu statuar".  

În faţa muzeului nu există camere video, a precizat reprezentantul MNIR, aşa că nu se poate vedea când s-a rupt bucata. 

Statuia Împăratului Traian, operă din bronz a lui Vasile Gorduz, are o înălţime de 2,15 metri şi 500 de kilograme şi a fost inaugurată în 2012.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite