Lupoaica, inaugurată cu somon şi şampanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a sărbători relocarea statuii lupoaicei, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a făcut cinste cu şampanie şi somon celor prezenţi aseară la eveniment.

Primarul Romei, Giovanni Alemanno, a fost invitatuld e gală al edilului bucureştean, care a anunţat cu această ocazie şi schimbarea denumirii Pieţei Sfântu Gheorghe în Piaţa Romei, nume pe care l-a purtat de-a lungul timpului.

În această primăvară, Sorin Oprescu a demarat iniţiativa de mutare a statuii Lupoaicei din Piaţa Romană în piaţeta din faţa magazinului Bucureşti, unde vor fi desfiinţate unităţile comerciale şi vor fi realizate basoreliefuri cu scene de pe Columna lui Traian.

Statuia o reprezintă pe legendara lupoaică despre care se spune că i-ar fi alăptat pe Romulus şi Remus, întemeietorii oraşului Roma. Realizată de un sculptor grec anonim, Lupoaica este o copie din bronz a celebrului monument roman Lupa Capitolina şi a fost dăruita bucureştenilor de către Municipalitatea Romei, în 1906, cu ocazia aniversării a 25 de ani de la încoronarea regelui Carol I şi a 1.800 de ani de la cucerirea Daciei de către romani.



București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite