Lupoaica, pe drum spre cea de-a şasea „casă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Muncitorii primăriei au amenajat deja platforma în faţa Magazinului Bucureşti, pentru amplasarea statuii Lupa Capitolina. Este cea de-a şasea relocare a monumentului, după ce a stat în Parcul Carol, în Piaţa Sf. Gheorghe, pe Dealul Mitropoliei, în Piaţa Dorobanţi şi în Piaţa Romană.

Din Romană a fost luată săptămâna trecută, iar acum se află în laboratorul Administraţiei Monumentelor, din cadrul Primăriei Capitalei.
Decizia de a muta copia celebrului monument „Lupa Capitolina“ pe strada Lipscani, din Centrul istoric, aparţine Primăriei Municipiului Bucureşti, pe motiv că statuia nu era suficient de vizibilă în intersecţia din Romană. Însă nici noul loc nu este unul prea avantajos, din cauză că magazinul Bucureşti, renumit în urmă cu mulţi ani pentru produse şi clienţi de top, astăzi este în stare avansată de degradare. Mai mult, pasajul pietonal subteran din apropiere are un aspect urât şi este extrem de murdar.

„Era mai curat la Romană. Aici am văzut de multe ori gunoaie pe jos. Toată lumea o ştia acolo. Măcar să renoveze şi magazinul şi să păstreze curăţenia“, a spus Florina Berbec, o tânără din Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite