Ludovic Orban neagă că a discutat cu Patriarhul Daniel despre pelerinajul de Sfântul Dimitrie. Patriarhia a anunţat că se organizează

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Patriarhul Daniel şi Ludovic Orban  foto: Inquam Photos
Patriarhul Daniel şi Ludovic Orban  foto: Inquam Photos

În timp ce premierul susţine că nu a discutat nimic pe tema pelerinajului din Bucureşti, Patriarhia a anunţat că acesta se va desfăşura, iar Primăria Capitalei a semnat chiar un acord cu BOR.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, a declarat că marţi seara a avut loc o întâlnire între Patriarhul Daniel şi premierul Ludovic Orban, iar subiectul discuţiei a fost organizarea Pelerinajului de Sf Dimitrie, în Bucureşti.

„A avut loc o întâlnire între Preafericitul Părinte Patriarh Daniel şi domnul premier Ludovic Orban, care a invitat la dialog personal pe marginea desfăşurării acestui eveniment”, a spus Bănescu la postul de radio Europa FM.

Contactat de Europa FM, Orban neagă că a discutat cu Patriarhul această temă. „Întâlnire cu Patriarhul Daniel am periodic, dar nu s-a luat o decizie legată de Sf. Dumitru. Nu este o întâlnire dedicată discuţiei despre Sf. Dumitru.”

Întrebat de jurnalişti dacă pelerinajul anunţat de Patriarhie va avea loc şi dacă nu expune populaţia la riscul infectării cu SARS-CoV-2, premierul a replicat: „v-am spus că nu s-a luat nicio decizie. De unde aţi tras concluzia? Verificaţi despre ce este vorba. Nu am angajat niciun fel de înţelegere până acum”.

De asemenea, Orban a precizat că patriarhia a anunţat că pelerinajul se va desfăşura, nu Guvernul

Firea, protocol cu Patriarhia

Gabriela Firea a aprobat, în calitate de primar în funcţie al Bucureştiului, joi, 22octombrie, protocolul cu Patriarhia Română pentru organizarea unui pelerinaj cu ocazia Sf. Dimitrie cel Nou, în perioada 25-27 octombrie, în zona Patriarhiei. Potrivit documentului, la manifestare vor putea participa numai locuitori ai Bucureştiului.

„La activitate vor participa numai persoane din municipiul Bucureşti. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanţilor în zonele de acces/ieşire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observaţional al participanţilor”, se arată în protocolul încheiat de PMB cu Patriarhia Română.

Potrivit documentului, persoanele organizate pe rândul de aşteptare vor beneficia de marcare la fiecare 1,5 metri, iar pe stâlpi vor fi amplasate anunţuri cu privire la păstrarea distanţei şi respectarea normelor igienico-sanitare.

„Numărul participanţilor: circa 500 de persoane la un moment dat”, se mai arată în protocol.

Citeşte şi:

Gabriela Firea a aprobat protocolul conform căruia la pelerinajul Sfântului Dimitre cel Nou vor putea participa doar bucureştenii

Pe timp de boală sau pandemie, la ce sfinţi e indicat să te rogi?

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite