Locuitorii din Ilfov se descurcă greu fără transport public

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Locuitorii din comunele învecinate Bucureştiului nu mai ştiu ce să mai facă, de când au rămas fără cursele RATB. Ei spun că microbuzele particulare întârzie, se înghesuie ca sardinele în ele şi plătesc prea mult.

La începutul lunii, autobuzele RATB au fost retrase din comunele Domneşti, Chiajna şi Măgurele. Motivul? Edilii nu mai au bani să le asigure oamenilor transportul „la oraş" şi au găsit alte soluţii, scrie Click!

„În loc să plătesc 50.000 de lei lunar la RATB, iar mai mult de jumate din oameni să meargă pe blat, am băgat maxi-taxi. Patru autobuze mari şi două mici aduc 10% din încasări la bugetul local", se laudă primarul comunei Chiajna, Mircea Minea.

Consătenii lui nu sunt de aceeaşi părere. „De când a scos RATB suferim. Aşteptăm câte jumătate de oră în staţie. Şoferii nu pleacă până nu se umple microbuzul", spune Ruxandra Ciuşcanu.

În Domneşti, situaţia e şi mai dramatică. „Biletele costă 8 lei pe zi. Nu mai fac faţă aşa, vrem RATB-ul înapoi", strigă disperată Ioana Avramescu (38 de ani).

Patru linii desfiinţate într-o lună

Chiajna: linia 406, înfiinţată în septembrie 2010, desfiinţată la 1 ianuarie 2011

Domneşti: liniile 408, 428, înfiinţate în octombrie 2010, desfiinţate la 14 ianuarie 2011

Măgurele: linia 431, înfiinţată în 18 noiembrie, desfiinţată la 15 ianuarie 2011

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite