Loc de muncă bănos: parcagiul care „te ajută" câştigă cât trei doctori. Îi vei mai da bani data viitoare?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aurolacii de pe străzile Capitalei care fac pe parcagii pentru şoferii bucureşteni câştigă lunar sume exorbitante, chiar de invidiat pentru doctori sau IT-işti.

Înainte ca acest fenomen ilegal să apară, majoritatea parcagiilor din ziua de azi au fost cerşetori, scrie evz.ro. Copii, bătrâni, adolscenţi, toţi, oameni ai străzi, practică acest „job" bănos.

Astfel, chiar dacă pare de necrezut, un parcagiu ilegal încasează pe lună minimum 3.000 de lei, potrivit estimărilor Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. Mulţi dintre şoferi plătesc acea „taxă" cerută de oamenii străzi fie din milă, fie din frică.

Da, din frică pentru maşinile lor. Aurolacii ameninţă deseor conducătorii auto că dacă nu plătesc, vor găsi autoturismul zgâriat sau roata dezumflată.

„De fiecare dată când mă duc în Centrul Vechi şi caut un loc de parcare, dau peste o ţigancă care nu se lasă până nu îi dau bani. Şi culmea, nu acceptă decât de la cinci lei în sus", a povestit Nicu, un şofer bucureştean.

„Am fost ameninţat de vreo câteva ori că o să găsesc maşina zgâriată, însă tot nu le-am dat bani. Din fericire, nu s-a întâmplat nimic. Totuşi, ar trebui să scăpăm de aceşti mici infractori", a spus şi Florin, de asemenea un conducător auto din Capitală.

Răzvan Popa, director de comunicare în cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, linişteşte şoferii susţinând că zgâriatul maşinii este doar o legendă falsă. Acesta a declarat pentru evz.ro că: „Este mai mult o legendă care îi ajută pe parcagii să ia bani de la oameni. În general nu se întâmplă astfel de incidente pentru că, în cazul în care un om al străzii zgârie maşina cuiva, face o infracţiune şi îşi riscă libertatea. Marea lor majoritate ştiu diferenţa dintre infracţiune şi contravenţie, aşa că se limitează să ceară bani. Sigur, sunt şi grupări care bagă în faţă gravidele şi copiii, unii chiar spală parbrizul şi spun că au grijă ca maşina să nu le fie zgâriată. Poate în aceste cazuri se apelează şi la ameninţări".

Mai mult, aurolacii au împărţit Capitala în funcţe de profitul care îl aduce fiecare zonă. Astfel, cea mai proastă parte, din punct de vedere financiară, din oraş este Gara de Nord, unde se percepe o taxă de, potrivit parcagiilor, „numai" cinci lei.

Piaţa Unirii şi Centrul Istoric sunt zonele cu potenţial mediu, unde, tot potrivit oamenilor străzi, poţi trăi „decent" cu banii pe care îi câştigi.

Iar zona de lux în rândul parcagiilor este Dorobanţi, la Athenee Palace şi, în weekend, la Splaiul Independenţei, unde unii primesc chiar şi 50 de lei la o parcare.

Chiar dacă şoferii sunt terifiaţi de aceşti excroci, Poliţia Locală nu poate decât să le dea amenzi parcagiilor, dar degeaba. „80% dintre ei sunt din afara Capitalei şi nu au bunuri, astfel nu plătesc amenzile şi nu-i poţi executa", a explicat Răzvan Popa.  Acesta a mai spus şi că banii pe care aurolacii îi câştigă din parcări se duc pe etnobotanice în majoritatea cazurilor.   

Cu toate acestea, toţi cei care au de-a face cu aceşti pargagii ilegali sunt rugaţi să apeleze Poliţia Locală la 9752.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite