Linia de tramvai 41, suspendată pentru cinci zile pentru lucrări la pasajul pietonal de la staţia de metrou Parc Drumul Taberei

Linia de tramvai 41, suspendată pentru cinci zile pentru lucrări la pasajul pietonal de la staţia de metrou Parc Drumul Taberei

Linia de tramvai 41 va fi suspendată, începând de miercuri, pentru cinci zile, pentru lucrări necesare pentru finalizarea pasajului pietonal de la staţia de metrou Parc Drumul Taberei, anunţă Societatea de Transport Bucureşti. Pe această perioadă, va fi introdusă o linie navetă de autobuze.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit unui comunicat al Societăţii de Transport Bucureşti (STB) SA, se va suspenda linia de tramvai 41 în perioada 21-25 octombrie, pentru a permite Metrorex SA executarea unor lucrări de deviere a liniei pe o porţiune din traseu, în scopul finalizării pasajului pietonal de la staţia de metrou "Parc Drumul Taberei”, de pe Magistrala 5. Pentru asigurarea capacităţii de transport, STB SA va înfiinţa o linie navetă de autobuze cu indicativul 641, care va funcţiona între terminalele Piaţa Presei şi Ghencea.

Totodată, începând de miercuri, se vor face lucrări de modernizare la peronul staţiei de tramvai Uverturii.

"Este posibil ca aceste lucrări să depăşească termenul de 25 octombrie a.c., până la care linia de tramvai va fi suspendată, astfel încât, odată cu reluarea circulaţiei tramvaielor, STB SA anunţă călătorii că, până la finalizarea modernizării peronului, staţia Uverturii va fi suspendată pentru tramvaie", scrie în comunicat.

În perioada 21-25 octombrie, autobuzele liniei navetă 641 vor circula pe traseul Bd. Expoziţiei, Bd. Mărăşti, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, Str. Turda, Pasajul Grant, Calea Crângaşi, Şos. Virtuţii, Pasajul Lujerului, Str. Braşov, Bd. Ghencea şi vor opri în staţii astfel:

- Pe sensul spre terminalul Ghencea: - pe Bd. Mărăşti, în staţiile „Agronomie” (amplasată în zona Institutului Agronomic) şi „Caşin” (amplasată după intersecţia cu Str. Alexandru Constantinescu); - pe Str. Turda, în staţiile „Bd. Ion Mihalache” (amplasată după intersecţia cu Bd. Ion Mihalache) şi „Pasajul Grant” (amplasată înainte de Pasajul Grant); - pe Calea Crângaşi şi pe Şos. Virtuţii, în staţiile liniei de autobuz 178, precum şi în noua staţie „Bd. Uverturii” (amplasată înainte de Bd. Uverturii); - pe Str. Braşov, în staţiile liniilor de autobuz 105, 173 şi 221, precum şi în noua staţie „Bd. Timişoara” (amplasată după intersecţia cu Bd. Timişoara); - în terminalul „Ghencea”, în staţia liniei regionale R425.

- Pe sensul spre terminalul Piaţa Presei: - pe str. Braşov, în staţiile liniilor de autobuz 105, 173 şi 221, precum şi în noile staţii „Drumul Taberei” (amplasată în zona Bisericii Sf. Vineri) şi „Bd. Timişoara” (amplasată înainte de intersecţia cu Bd. Timişoara); - pe Şos. Virtuţii, în noua staţie „Bd. Uverturii” (amplasată după intersecţia cu Bd. Uverturii), apoi în staţiile liniei de autobuz 178; - pe Şos. Crângaşi, în staţiile liniei 178; - pe Str. Turda, în noua staţie „Turda” (amplasată după Pasajul Grant); - pe Bd. Mareşal Alexandru Averescu, în staţia de tramvai „Bd. Ion Mihalache” (amplasată după intersecţia cu Bd. Ion Mihalache); - pe Bd. Mărăşti, în staţiile de tramvai „Caşin” (amplasată după intersecţia cu Str. Alexandru Constantinescu) şi „Agronomie” (amplasată în zona Institutului Agronomic); - la terminalul „Piaţa Presei”, în staţiile liniilor de autobuz 261 şi 304.

"Societatea de Transport Bucureşti va monitoriza cu atenţie funcţionarea liniei 641 şi va interveni operativ în reconfigurarea programului de circulaţie, în cazul în care cererea de transport o va impune. De asemenea, pentru fluidizarea traficului în zonele aglomerate de pe traseu, STB SA va colabora cu agenţii de poliţie", se mai arată în comunicat.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările