Linia RATB 163, cea mai periculoasă din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adi, cel mai vechi şofer de pe linia 163 a Regiei Autonome de Transport Bucureşti, considerată a fi cel mai periculos traseu din oraş, a povestit cum decurge o zi de muncă. Şoferul Adi a fost însoţit pe traseu de un reporter „Adevărul", martor la evenimentele în care sunt implicaţi conducătorii RATB pe traseul lor spre cartierul Giuleşti Sârbi.

Bărbatul a povestit că întâmpină diferite probleme de-a lungul traseului, precum grătarele din mijlocul drumului sau persoanele care se pun în faţa maşinii pentru a opri între staţii.

Click aici pentru a urmări imagini de pe cel mai periculos traseu de autobuz

„Am colegi cărora li s-au spart geamurile de la maşini. Astă iarnă mi-au aruncat cu gheaţă în parbriz pentru că nu am vrut să opresc între staţii", a spus acesta. Mai mult de-atât, pe tot drumul prin Giuleşti Sârbi am întâlnit fel şi fel de persoane, de la puştani care jucau tenis de picior în mijlocul străzii, până la ţigani care descărcau de zor metale dintr-un camion umplut până la refuz. Şi, de parcă nu ar fi fost de ajuns, pe o altă stradă erau câteva animale care mergeau nestingherite şi neînsoţite pe mijlocul caldarâmului. Şoferul a povestit şi despre tineri teribilişti care fumează, dansează şi cântă în autobuz.

Recordul unui vandal

Regia Autonomă de Transport Bucureşti, poliţiştii şi jandarmii au un plan comun de a pune mâna şi pe toţi cei care şi-au făcut o pasiune din a colora mijloacele de transport din oraş. Pentru că tinerii pasionaţi de graffiti sunt rareori prinşi asupra faptei, prea puţini dintre ei sunt identificaţi. Unul dintre recordurile mâzgălelilor de pe autobuze i-a fost atribuit unui tânăr de 21 de ani. Bucureşteanul a „marcat" 17 autobuze Mercedes scriind pe ele „Ne pasă!". Ieri după-amiaza, a fost văzut de un şofer RATB în timp ce îşi punea semnătura pe spatele unui autobuz de pe linia 135. Tânărul a mărturisit, la secţia de poliţie unde a fost dus pentru cercetări, că face gestul „din pasiune". „În funcţie de valoarea la care se ridică paguba se va decide dacă va fi amendat contravenţional sau penal", a spus Brânduşa Raeceanu, prutător de cuvânt al RATB. Vandalul pasionat va trebui să plătească reparaţiile pentru toate cele 17 autobuze desenate.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite