Linia de metrou Gara de Nord - Otopeni nu poate fi gata anul viitor. La aeroport s-ar putea ajunge mai curând cu trenul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
statii metrou

Linia de metrou care leagă Gara de Nord de Aeroportul Otopeni nu se va putea realiza anul viitor, a spus, citat de economica.net, Dragoş Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, precizând că, în schimb CFR Infrastructură a alocat bani pentru 2018 pentru a realiza cei doi kilometri de cale ferată care vor ajunge până la aeroport.

În 2017 abia s-a emis hotărârea de Guvern pentru exproprieri, urmând să se facă studiul de proiectare şi execuţie, a spus Dragoş Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

„Metrorex, din păcate, a pierdut câţiva ani de zile şi nu se va putea realiza anul viitor acea linie de metrou care să meargă de la Gara de Nord până la Aeroportul Otopeni. Anul acesta am făcut paşi importanţi, s-a emis hotărârea de Guvern pentru exproprieri, urmând ca până la sfârşitul acestui an să se dea drumul la proiectare, studiul de proiectare şi execuţie. Referitor la CFR Infrastructură, ştiu că şi-au bugetat bani pentru anul viitor pentru cei doi kilometri de cale ferată care vor lega actuala cale ferată de Aeroportul Otopeni. În final va exista o singură gară, să spunem aşa, care va deservi şi CFR Călători şi Metrorex”, a spus Titea la Palatul Parlamentului.

Secretarul de stat a participat la o dezbatere, la Comisia de transporturi a Camerei Deputaţilor, în care s-a discutat despre activitatea Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite