Liber la sacrificare, în sectorul 4: singurul târg de miei vii din Capitală şi-a redeschis porţile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Cristian Popescu Piedone a inaugurat piaţa de miei vii din Piaţa Apărătorii Patriei. FOTO Primăria Sectorului 4
Primarul Cristian Popescu Piedone a inaugurat piaţa de miei vii din Piaţa Apărătorii Patriei. FOTO Primăria Sectorului 4

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a inaugurat astăzi singura piaţă de miei vii din Bucureşti din piaţa Apărătorii Patriei, la rândul ei deschisă recent. Primii 10 ciobani, sosiţi din diverse localităţi ale judeţelor Teleorman şi Giurgiu, şi-au început deja activitatea, în prezent ţarcurile găzduind aproximativ 100 de miei.

Cererea producătorilor a fost destul de mare motiv pentru care primarul sectorului a decis, prin Direcţia de Administrare a Pieţelor Sector 4, suplimentarea ţarcurilor cu încă 28 de ţarcuri, astfel încât numărul total al acestora să însumeze 50.

Potrivit unui comunicat de presă emis astăzi, la cerinţele primarului Piedone, preţurile pentru kilogramul de carne de miel va fi ţinut în frâu în aşa fel încât să se încerce o ofertă mai avantajoasă a producătorilor faţă de cele din centrele comerciale.

În ceea ce priveşte preţul unui kg de carne de miel, acesta variază între 20 şi 25 de lei, cumpărătorii având posibilitatea de a negocia cu vânzătorul.

Maxim 5 miei, pe familie

Pentru eliminarea oricăror tentative de intermediere, care ar putea conduce la creşterea preţurilor, un cumpărător nu va putea achiziţiona mai mult de cinci miei, cantitatea estimată ca fiind maxim necesară pentru o familie.

Amenajat la standarde europene

Prezenţi la inaugurare alături de Primarul Cristian Popescu - Piedone, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti au dat asigurări că abatorul, hala de asomare şi cea de comercializare, incinta pieţei, cât şi zona ţarcurilor, sunt amenajate la standardele europene în vigoare, astfel încât cetăţenii vor putea să îşi achiziţioneze mielul de Paşte în condiţii maxime de igienă şi siguranţă alimentară.

Târgul de Miei va fi deschis până pe 5 mai anul acesta, urmând ca după această dată abatorul să deservească în continuare piaţa, spaţiul şi amenajarea acestuia permiţând şi sacrificarea altor animale, în funcţie de solicitările cumpărătorilor.

„Pentru că respectăm fiecare cult religios în parte, am venit în întâmpinarea credincioşilor catolici, care sărbătoresc anul acesta Paştele mai devreme. Totodată, experienţa anilor trecuţi a relevat faptul că majoritatea cetăţenilor lasă aprovizionarea pentru Sărbătorile Pascale pe ultima sută de metri, acesta fiind cel de-al doilea motiv pentru care, am decis să deschidem mai devreme târgul în acest an. Marfă proaspătă va fi din belşug, iar preţurile sunt de producător”, a declarat primarul sectorului 4, Cristian Popescu- Piedone.

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite