Liber la ridicări de maşini în sectorul 3 al Capitalei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După doi ani în care nu s-au ridicat maşini, administraţia locală a sectorului 3 a decis să reintroducă serviciul de ridicări auto. Ca urmare a acestei decizii, proprietarii ar putea plăti o taxă propusă de 607 lei fără TVA, plus amenda prevăzută de Poliţia Română pentru parcarea neregulamentară.

Potrivit datelor oficiale, sectorul 3 al Capitalei este cel mai aglomerat, iar numărul locurilor de parcare nu poate satisface cererea şoferilor bucureşteni.  De aceea, primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a decis să apeleze din nou la serviciile de ridicare a maşinilor parcate neregulamentar.

Acest rol îi va reveni unei firme private, pe o perioadă de cinci ani, în urma unui contract de concesiune. Numele firmei care se va ocupa de ridicarea maşinilor din Sectorul 3 se va afla în urma unei licitaţii publice ce va fi organizată de Primăria Sectorului 3.

Decizia a fost luată ca urmare a unui studiu de fundamentare comandat de Primăria Sectorului 3. Potrivit rezultatelor acestui studiu, se aşteaptă să fie ridicate cel puţin 20 de maşini pe zi.

Proprietarii care vor avea ghinionul să le fie ridicate maşinile vor trebui să scoată din buzunar o taxă de 607 lei plus TVA, ce înseamnă serviciul de ridicare a maşinii, transportul şi depozitarea acesteia, plus amenda pentru parcarea într-un loc nepermis aplicată de poliţişti.

Consiliul Local a mai aprobat reintroducerea serviciului de ridicare a maşinilor parcate ilegal şi în februarie 2013, însă a revenit asupra deciziei, în următoarea lună.

Nici proprietarii maşinilor abandonate nu vor fi mai fericiţi dacă nu vor elibera locul de parcare, în termen de 10 zile de la înştiinţare. Dacă maşina nu va fi revedicată de nimeni, aceasta urmează a fi vândută de către administraţia locală.


 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite