Legionarii ies în stradă din cauza proiectul de lege iniţiat de Antonescu: „Se va anunţa oficial înfiinţarea Asociaţiei Noilor Deţinuţi Politici“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legionarii au fost prezenţi şi anul acesta la troiţa de lângă Bucureşti, închinată căpitanului Corneliu Zelea Codreanu, întemeietorul Mişcării Legionare FOTO Facebook
Legionarii au fost prezenţi şi anul acesta la troiţa de lângă Bucureşti, închinată căpitanului Corneliu Zelea Codreanu, întemeietorul Mişcării Legionare FOTO Facebook

Fundaţia „Buna Vestire“ în colaborare cu Fundaţia „Ion Gavrilă Ogoranu“ anunţă un protest ce va avea loc astăzi în Piaţa Universităţii, la Fântână, începând cu ora 16.00. Reprezentanţii fundaţiilor spun că ies în stradă pentru a trage un semnal de alarmă faţă de proiectul de lege iniţiat de Crin Antonescu prin care se interzic manifestaţiile legionare, iniţiativă care ar aduce grave încălcări libertăţii de exprimare.

Manifestaţia a fost anunţată printr-un comunicat de presă emis către redacţia „Adevărul“. Protestatarii se opun proiectului iniţiat de Crin Antonescu şi susţin că dacă va intra în vigoare se va face o nouă „interzicere a lui Eliade, Ţuţea, Cioran, Noica, Bernea. O nouă condamnare a lui Ogoranu, Valeriu Gafencu, părinţilor Justin Pârvu şi Arsenie Papacioc“.

„Proiectul de lege iniţiat de Crin Antonescu, pentru interzicerea manifestărilor legionare, va aduce grave încălcări ale libertăţii de exprimare şi asociere“, se arată în comunicatul citat. 

Aceştia susţin că prin această lege operele acestor corifei ai culturii româneşti vor fi din nou interzise, străzile nu vor mai purta numele lor, monumentele rezistenţei anticomuniste vor fi demolate, deţinuţii politici legionari nu vor mai beneficia de Decretul de lege 118/1990.

„Să apărăm Libertatea cucerită în decembrie 1989 şi iunie 1990 cu sângele fraţilor noştri! Vom aprinde câte o lumânare în memoria miilor de legionari victime ale celor trei dictaturi din secolul trecut“, mai arată sursa citată.

De asmenea, potrivit protestatarilor, tot sâmbătă se va anunţa oficial înfiinţarea Asociaţiei Noilor Deţinuţi Politici din România.
 

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite