Legendele locurilor pline de fantome din Bucureşti: Casa Poporului, bântuită de spiritele muncitorilor morţi pe şantier

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Legenda spune că în Casa Poporului ar fi rămas captive sufletele celor care au murit încercând s-o construiască
Legenda spune că în Casa Poporului ar fi rămas captive sufletele celor care au murit încercând s-o construiască

Bucureştiul este un oraş plin de mistere şi de-a lungul timpului au apărut o mulţime de legende legate de clădiri emblematice despre care se spune că sunt bântuite. „Adevărul“ vă prezintă astăzi legendele locurilor bântuite ale Capitalei.

Casa Poporului, o clădire simbol a Bucureştiului, a strânit o mulţime de controverse întotdeauna. Se spune că pe holurile imense ale Palatului Parlamentului în fiecare noapte ar apărea o nălucă. Legenda a apărut în urmă cu mult timp, chiar de pe vremea în care începea să fie ridicată construcţia. Fiind un şantier uriaş, accidentele care se petreceau des erau inevitabile, aşa cum povestea şi Anca Petrescu, arhitecta care a făcut schiţele clădirii.

image

Astfel, au fost muncitori care au murit pe şantierul deschis pentru ridicarea Casei Poporului. După moartea muncitorilor, au apărut tot felul de legende urbane despre fantome care noaptea ar pune stăpânire pe culoarele din Casa Poporului. 

Trei suflete captive în casa cu iederă

Un alt loc din Bucureşti despre care se spune că ar fi bântuit se află pe strada General David Praporgescu. Este vorba despre o casă acoperită cu iederă care are în spate o legendă cutremurătoare. Se spune că în perioada interbelică, în acest imobil şi-ar fi găsit sfârşitul trei femei, scrie ringincentrulvechi.ro. Două dintre acestea ar fi fost ucise, în timp ce a treia femeie s-ar fi sinucis.

iedera

Casa cu iederă FOTO captură Google Maps

De atunci se spune că sufletele celor trei femei ar fi rămas captive în casa cu iederă. Evident, este vorba despre o altă legendă urbană care nu a putut fi dovedită niciodată. 

Orfelinatul de pe strada Franceză

O legendă asemănătoare a fost ţesută şi în jurul clădirilor din Centrul Vechi al Capitalei. Se spune că undeva pe strada Franceză a existat în urmă cu multă vreme un orfelinat. Aici ar fi ajuns copiii care erau abandonaţi de familie, iar cel care avea grijă de orfelinat era o persoană de o răutate inimaginabilă. Legenda spune că acesta îi ţinea pe copii nemâncaţi şi că de cele mai multe ori micuţii nu primeau nici măcar un pahar de apă. De atunci se spune că sufletele celor mici ar fi rămas captive în acest imobil. 

Pe aceeaşi temă:

Cine sunt „Adoratorii Diavolului”, minoritatea religioasă din Irak persecutată de Statul Islamic

Credinţa în era tehnologiei. Mitropolitul Clujului citează din Baudelaire: „Cea mai faimoasă şiretenie a diavolului constă în a ne convinge că el nu există“

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite