LEGEA MAIDANEΖΙLOR. Deputatul Vasile Gherasim: Măsura eutanasierii câinilor fără stăpân nu va putea fi luată fără consultarea populaţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măsura eutanasierii câinilor fără stăpân poate fi luată de autorităţile locale doar cu consultarea populaţiei, a precizat pentru Adevărul deputatul democrat-liberal Vasile Gherasim, membru al Comisiei pentru administraţie publică, amenajarea teritoriului şi echilibru ecologic, în urma votului dat azi de Camera Deputaţilor la legea referitoare la gestionarea animalelor fără stăpân.

„Forma legii care a fost adoptată prevede că autorităţile locale dispun asupra modului în care se hotărăsc să rezolve problema câinilor fără stăpân şi sunt mai mult variante în care se poate face acest lucru. O variantă este sterilizarea şi întoarcerea înapoi în teritoriu, o altă variantă o reprezintă trecerea lor în adăposturi şi o altă variantă o reprezintă eutanasierea, ultima variantă, deci în caz de forţă majoră, ca să zic aşa. Pentru toate aceste activităţi se cere şi părerea populaţiei, prin consultare publică”, a spus Gherasim.
Deputatul a mai arătat că legea aduce o noutate şi anume faptul că imediat după publicarea actului normativ în Monitorul Oficial, autorităţile publice locale vor fi obligate să deschidă evidenţe cu toţi câinii, cu sau fără stăpân, aceştia urmând să fie sterilizaţi, cu excepţia celor cu drept de montă.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite