Legătura dintre Postul Mare şi poluarea extremă din sudul Capitalei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foc aprins în zona de Sud a Bucureştiului foto: Octavian Berceanu
Foc aprins în zona de Sud a Bucureştiului foto: Octavian Berceanu

Cele mai multe focare de poluare au fost descoperite în localităţile Vidra, Măgurele şi Sinteşti. Sătenii au aprins focuri pentru a marca intrarea în Postul Mare.

Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu, a declarat în dimineaţa zilei de luni, 15 martie, la Digi24 că cele mai frecvente focare de poluare au fost în localităţile Vidra, Măgurele şi în special în Sinteşti.

„Ne raportăm la valorile maxime admise pentru o zi de PM10 şi PM2,5, particule aflate în suspensie în aer, valorile au fost foarte mari aseară, s-a ajuns la de peste zece ori valoarea maximă admisă. Noi am lăsat zona liberă când ne-am retras şi nu mai existau focare importante”.

Unii localnici au aprins focuri pe care au pus chiar şi 20 de anvelope de autoturisme.

În aceste cazuri au intervenit comisarii Gărzii de Mediu, poliţişti şi jandarmi. Pompierii au intervenit şi ei pentru stingerea focurilor.

„Urmează să fie date amenzi, au fost verificate persoane de la faţa locului”, a declarat Berceanu.

Şeful Gărzii de Mediu a precizat că, pe lângă aceste surse de poluare, nici vremea nu a ajutat la disiparea particulelor: „N-am avut o mişcare substanţială a aerului care să disipeze norul de poluare de particule, vântul a bătut încet. În dimineaţa asta recomand bucureştenilor să nu aerisească apartamentele, o pot face către prânz”.

VIDEO: Digi 24

Citeşte şi:

Octavian Berceanu va fi noul şef al Gărzii Naţionale de Mediu. Fostul parlamentar USR Mihai Goţiu nu a primit destule voturi

Prima amintire a lui Băsescu cu Firea: Era împreună cu Mihaela Rădulescu la sediul PD. A dat-o Berceanu afară din curte

București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite