Lăsaţi mobilul acasă când mergeţi la vot. Accesul cu telefoane în cabina de vot, strict interzis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biroul Electoral Central a decis, azi, că alegătorii nu vor avea voie să intre în cabinele de vot cu telefoane mobile, camere foto şi video, pentru a elimina posibilele fraude electorale.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012 Cum poţi afla rezultatele alegerilor locale foarte rapid şi uşor

Biroul Electoral Central (BEC), a decis azi că nici un echipament electronic cu care se poate fotografia sau filma nu va intra în cabina de vot cu posesorii. Nu s-a anunţat încă modul în care această măsură va fi aplicată, informează RTV.

O variantă posibilă ar putea fi ca alegătorii să lase telefoanele şi aparatura electronică la membrii comisiei de votare, unde vor da oricum buletinul, şi să le ridice la ieşirea din cabina de vot.

O altă variantă poate fi amenajarea unor spaţii unde alegătorii să lase gadget-urile până votează.

Este, de asemenea, posibil, ca alegătorilor să li se ceară să închidă telefoanele mobile înainte de a intra în cabină.

Prin această măsură se urmăreşte prevenirea cumpărării de voturi de la alegători, după ce în trecut s-au semnalat situaţii în care votanţii fotografiau buletinul de vot cu ştampila pusă pe un anumit candidat, iar apoi primeau bani pentru sufragiul acordat.

REZULTATE ALEGERI LOCALE 2012

Duminică vei putea afla, pe adevarul.ro, cum se decide soarta oraşului şi judeţului tău: rezultate alegeri locale 2012, incidente în timpul alegerilor, sondajele exit poll prezentate de televiuni, declaraţii ale învingătorilor şi perdanţilor, informaţii inedite despre alegeri locale şi candidaţii din acest tur de scrutin. Urmăreşte ştirile despre alegeri şi comentează rezultatele alegerilor locale împreună cu jurnaliştii şi cititorii adevarul.ro.

Citeşte aici detalii despre toţi candidaţii din toate judeţele României şi urmăreşte pe paginile locale rezultatele alegerilor locale.

„Adevărul“ îţi prezintă candidaţii din toate judeţele din România

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Bucureşti

Footer Bucuresti
București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite