„La Pedale“ – sistemul de bike-sharing gratuit din Capitală – se închide în acest weekend

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrele se închid de luni FOTO Arhivă
Centrele se închid de luni FOTO Arhivă

Iubitorii de sport şi mişcare în aer liber mai pot pedala o bicicletă închiriată din centrele „La Pedale“ doar în acest weekend, pentru că acestea se vor închide pe timpul iernii. Centrele urmează să fie redeschise în primăvara anului viitor, imediat ce condiţiile meteo vor permite.

Anul acesta, în jur de 70.000 de vizitatori au pedalat gratuit cele 700 de biciclete verzi în parcurile Kiseleff şi Herăstrău. De luni însă, centrele „La Pedale“ se vor închide, urmând să fie redeschise în primăvara anului viitor. 

„Mersul pe bicicletă a devenit aproape un simbol al civilizaţiei urbane europene din secolul XXI. În marile oraşe din Europa, oamenii au înţeles că lupta cu aglomeraţia din trafic nu poate fi câştigată la volanul automobilului. De aceea, apelează într-un număr cât mai mare la acest mijloc de transport sănătos, curat şi – de ce nu? - eficient. Scopul nostru, al Primăriei Sectorului 1, este tocmai promovarea acestei soluţii europene la traficul din ce în ce mai sufocant din Bucureşti. Ne urcăm pe bicicletă (şi) pentru că vrem ca Bucureştiul să semene cu marile oraşe din Europa“, spune Andrei Chiliman, edilul sectorului 1.

Încă din 2008, în perioada aprilie-noiembrie, locuitorii Capitalei pot face plimbări gratuite cu bicicleta în parcurile Kiseleff şi Herăstrău, în cadrul primului sistem gratuit de bike-sharing din România - amenajat de Primăria Sectorului 1 şi Asociaţia Green Gate.

Bicicletele sunt disponibile în trei modele - pentru copii, adolescenţi şi adulţi - şi pot fi închiriate pentru o perioadă de maximum două ore, doar în perimetrul parcurilor.

Proiectul „La Pedale” este parte a unei acţiuni demarate de Primăria Sectorului 1 care vizează promovarea mersului pe bicicletă în oraş după un model implementat deja cu succes în principalele capitale europene.

Pe aceeaşi temă:

Centrele „La Pedale“, închise pentru perioada de iarnă. 2013 a fost un an record pentru închirierile de biciclete

35.000 de bucureşteni au închiriat gratuit de la începutul anului biciclete verzi din centrele „La pedale“

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite