La Opera Naţională ar trebui disponibilizate 39 de persoane, nu 131

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ca urmare a anunţului declanşării acţiunilor de protest făcut de salariaţii instituţiei, reducerea posturilor din cadrul ONB, hotărâtă de către MCPN, nu corespunde procentului de 21% din angajaţii actuali ai instituţiei. Din numărul de 631 de posturi cuprinse în organigrama ONB, sunt ocupate în prezent numai 539, anunţă instituţia printr-un comunicat de presă. 

Dat fiind că numărul actual de posturi ocupate este de 539, iar MCPN a impus limita maximă de 500 de angajaţi pentru Opera Naţională Bucureşti, rezultă că numărul de persoane care ar trebui disponibilizate este de 39, ceea ce reprezintă 7% din totalul posturilor ocupate.

ONB propune ca serviciile auxiliare să fie externalizate, aceasta fiind o variantă de a-i proteja pe angajaţi şi în primul rând colectivele artistice ale teatrului bucureştean.

Acest proces se va face prin preluarea de către firme specializate a personalului deja angajat, pentru a nu exista persoane scoase în şomaj. În acest fel, instituţia şi-ar putea proteja personalul actual, respectând limitele impuse de minister şi păstrând intact întregul colectiv artistic, astfel încât activitatea specifică să nu fie afectată.

"Conducerea ONB nu cunoaşte conţinutul negocierilor dintre Sindicatul ONB şi MCPN, întrucât primul a evitat să stea la masa tratativelor cu conducerea ONB, însă MCPN a avertizat încă din luna mai faptul că un număr mare de posturi va fi redus din organigrama ONB", se arată în comunicat.

București



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite