La Bucureşti se desfăşoară târgul de maşini de lux second hand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de autoturisme sunt scoase la vânzare în cadrul Târgului Auto Second-Hand organizat în parcarea Drive Cinema de la Băneasa Shoppig City. Majoritatea maşinilor scoase la vânzare au aparţinut unor unor manageri de firme sau patroni care, după venirea crizei, nu şi-au mai putut plăti leasingul.

Târgul auto de la Băneasa, organizat de Expopedia International, nu aduce aminte cu nimic de clasicele târguri de maşini, cum ar fi cel din Vitan, ci seamănă mai degrabă cu un show-room unde toate maşinile arată ca şi cum ar fi scoase din fabrică.

Autoturismele scoase la vînzare sunt scumpe şi au fost rulate pentru câteva  luni sau ani de persoane care au renunţat la ele din cauză că nu şi-au mai putut plăti leasingul. Firmele de leasing şi-au luat maşinile înapoi şi le scot la vânzare pentru a-şi acoperi pagubele.


Cei care s-au bucurat pentru scurt timp de bijuteriile pe patru roţi au fost nevoiţi să le returneze firmelor de leasing, fără a primi însă nicio despăgubire pentru ratele plătite.

„Criza i-a afectat pe mulţi dintre cei care au contractat un leasing acum trei sau patru ani. Sunt persoane care au avut salarii mari şi poziţii de conducere în unele firme sau erau patroni dar criza i-a lăsat fără venituri. Majoritatea maşinilor provin din astfel de cazuri”, Alina Dohotaru, reprezentanta organizatorilor.
Organizatorii mai spun că potenţialii cumpărători nu trebuie să-şi pună problema calităţii pieselor sau dacă numărul de kilometri este real. Cele mai multe maşini depăşesc în valoare 30.000 de euro, sunt maşini noi şi cu puţini kilometri la bord, proprietarii neavând timp să le ruleze.


Cea mai scumpă maşină, 173.000 de euro

Astfel, maşini cu mărci de renume, foarte bine întreţinute şi cu ani de fabricaţie între 2003 şi 2008, sunt vândute la preţuri mai mici cu 5.000 şi 15.000 de euro faţă de preţul pieţei.
Cea mai scumpă maşină este un Maybach fabricat în 2008, care se vinde la preţul de 173.000 de euro. Un Porche Cayenne costă 52.000 de euro iar un Aston Martin, 87.000 de euro.

Cele mai ieftine maşini, o Dacia Logan Break la 3200 de euro, un Peugeot la 3500 de euro şi un Hyundai la 5200 de euro, au fost scoase la licitaţie. Dacia s-a vândut azi-dimineaţă cu preţul de 4300 de euro.
Mai sunt şi oferte speciale, cum este cea a unei limuzine Lincoln, care costă 21.500 de euro.

Târgul, aflat la prima ediţie, s-a deschis joi şi se va închide mâine seară la ora 18.00. Vizitatorii pot participa mâine la o tombolă cu premii unde pot câştiga o maşină.


București



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite