Iurie Darie va fi înmormântat azi la Cimitirul Sfânta Vineri din Capitală

Actorul Iurie Darie va fi înmormântat duminică, la cimitirul Sfânta Vineri din Bucureşti, a declarat fiul regretatului artist, regizorul Alexandru Darie. Acesta nu a spus şi ora la care va avea loc ceremonia religioasă, spunând că acest detaliu urmează a fi stabilit împreună cu familia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Regizorul Ducu Darie, fiul lui Iurie Darie, care în prezent lucrează ca director al Teatrului Bulandra din Bucureşti, a spus că trupul tatălui său va fi ridicat din foaierul Teatrului de Comedie din Capitală în cursul dimineţii de duminică şi dus pe ultimul drum, către Cimitirul Sfânta Vineri.

Actorul Iurie Darie a murit vineri noapte, la vârsta de 83 de ani, după o lungă suferinţă. Iurie Darie a avut mari probleme de sănătate în ultimele luni de viaţă.

Astfel, în luna mai, Iurie Darie a ajuns la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), cu o ambulanţă, după ce a acuzat dureri în piept şi probleme de respiraţie. Ulterior, el a fost transferat la Spitalul Bagdasar Arseni din Capitală, unde fost operat pentru eliminarea lichidului acumulat în creier. În luna septembrie, actorul era externat, după aproximativ trei luni petrecute în spitalul Bagdasar Arseni din Capitală. În acest răstimp, el a fost supus unei intervenţii chirugicale, i-a fost montat un tub care drena lichidul acumulat la creier, a stat foarte mult timp conectat la aparate pentru că nu putea respira singur, s-a aflat o vreme în comă indusă şi a suferit şi un accident vascular cerebral.

Însă starea de sănătate a lui Iurie Darie a început să se deterioreze din ce în ce mai mult, iar vineri seară, el a încetat din viaţă.
Iurie Darie a avut o carieră remarcabilă, ce cuprinde roluri în peste 40 de producţii cinematografice.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările