Iubirea edilitar-gospodărească a Gabrielei Firea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabi Firea
Gabi Firea

Deşi mi-am propus să nu mai scriu despre primăriţa Gabriela Firea cel puţin o perioadă, măcar până se acomodează mai bine cu scaunul cel nou, una dintre primele măsuri ale edilei mă face să revin, mai ales că obsesia acesteia pentru generalul Kiseleff este parcă tot mai strânsă.

Fireşte, mă refer la Bulevardul Kiseleff, acolo unde doamna primar a considerat că este cazul să interzică o manifestare publică, ce se desfăşoară bine mersi de câţiva ani buni (şase mai exact) şi care a fost salutată de foarte mulţi bucureşteni. Mai exact, Primăria Capitalei a interzis manifestările sportive care aveau loc în weekenduri pe bulevardul sus amintit şi care se desfăşurau conform unui protocol semnat între Funvertising şi instituţia care are grijă de maşinile bucureştenilor. Pentru că altfel nu ştiu cum să îi mai spun Primăriei.

Aşadar, doamna Firea se ţine de cuvânt: a zis că ne taie accesul la evenimente stradale care "blochează traficul Bucureştiului"? A zis. L-a tăiat? L-a tăiat! Ei, aşa primari mai da! Ia să vedem, spune doamna Firea şi că vrea să rezolve problemele parcărilor, ale iluminatului, curăţeniei şi siguranţei pe străzile oraşului? Nu spune. Păi foarte rău, că mai degrabă astea ar putea fi priorităţile edililor care mimează acum atenţia pentru cetăţeni.

Oare să îl fi deranjat pe Ion Iliescu faptul că bat ăia mici mingea pe maidanul Kiseleff, lângă sediul PSD? Oare traficul să fie o problemă pentru demnitari de când se feresc să mai folosească antemergători ai poliţiei? Atunci care să fie explicaţia pentru care bulevardul Kiseleff este prima piatră în Louboutinii doamnei primar?

Iată ce text alambicat şi trist au primit organizatorii evenimentului Via Sport, care aducea mii de sedentari sau amatori de sport în stradă, în weekendurile în care nu asaltau DN-urile pentru munte sau mare:

“Ţinând seama că Administraţia Străzilor înştiinţează cu privire la faptul că pe un număr de bulevarde din Bucureşti au fost demarate lucrări edilitare, vă rugăm ca începând cu data prezentei să procedaţi la eliberarea zonei de desfăşurare a evenimentului, întrucât, în temeiul art.10 lit. b din Legea nr 60/1991 republicată, se interzice desfăşurarea adunărilor publice atunci când, în perioada, locul şi pe traseele unde acestea ar urma să se desfăşoare, se execută lucrări edilitar-gospodăreşti.”

Ei bine, fix acum trebuiau demarate lucrările pe Kiseleff. Nu în septembrie, după terminarea lui, nu noaptea după ora 23, când marcajele puteau fi refăcute fără nicio grijă, aşa cum se obişnuieşte în oraşele alea europene civilizate şi frumoase, din administraţia cărora nu vrea niciun primar român să înveţe nimic.

scrisoare anulare eveniment kiseleff

Eu cred că Gabriela Firea are o iubire secretă pentru Bulevardul Kiseleff, pentru că altfel nu îmi explic nici toaletarea copacilor dusă până la defrişare, nici bruscul interes pentru marcajele încă vizibile. Fireşte, ar urma o schimbare a bordurilor, cum se obişnuieşte după începerea fiecărui mandat nou de primar. Sau o asfaltare, ceva?

Cred că cel-mai-plin-de-gropi-bulevard al Capitalei, Kiseleff, ar avea nevoie şi de o asemenea recosmetizare. Doar pe acolo trec cele mai importante coloane oficiale, nu? Ce să caute, bunăoară, un şef de stat aflat în vizită oficială la noi, în Colentina, Drumul Taberei sau Rahova? Să-i netezim drumul de la aeroport spre centru, să nu stricăm frumuseţe de suspensii la bietele limuzine care sunt nevoite să circule cu viteză.

Lăsând gluma la o parte, pentru că deja nu prea mai este de glumit, nici măcar de făcut haz de necaz, zic să urmărim mai cu atenţie ce (ni) se întâmplă din partea autorităţilor şi să le cerem să funcţioneze în folosul comunităţii care, apropo, nu este compusă numai din şoferi. 

Lăsaţi oamenii să se bucure de oraşul ăsta, şi-aşa sufocat, doamnă! Copiii care nu mai au maidane cum aveam noi în copilărie, pentru că sunt parcări aproape supraetajate între blocuri, vor să iasă să se joace în stradă, iar asta le face bine, nu le dăunează! În loc să solicitaţi weekenduri fără maşini în Capitală cereţi să se ducă oamenii să se relaxeze şi să facă sport numai în parcurile deja pline de pensionari? Au asemenea spaţii amenajate peste tot în Bucureşti? Le asiguraţi cele necesare? N-aş zice.

PS: Până una-alta, doamnă Firea, încă nu vă dau accept pe Facebook, că şi săptămâna asta aţi reuşit să mă supăraţi!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite